Valamikor a nyolcvanas évek elején az egykori Moulin Rouge és Savoy mulatókban játszottak egy gyerekeknek szóló műsort, Kakaóbár címmel. Ezt a műsort ugyanolyan gondossággal, hasonló struktúrában és látványvilággal rendezték meg, mint a klasszikus, Folies Bergère vagy a Moulin Rouge revüket, azzal az apró különbséggel, hogy a közönség nem koktélokat, pezsgőt, vagy konyakot ivott, hanem tejet és kakaót, hiszen gyerekekből állt.

Pille Tamás, a Dumaszínház legújabb gyerekeknek szóló show-jának ötletgazdája ezt a hangulatot szerette volna feléleszteni, mikor belevágott a Sütibár című produkció megalkotásába. Az előadás a klasszikus revük felépítését követi majd. A közreműködő színészek szebbnél szebb jelmezekben, a világ különböző tájairól hozzák el a meséket, de a rendező a bábjátékról, a tánc- és dalbetétekről sem feledkezik meg. A zárt számokból álló előadás során megelevenednek a jól ismert történetek Szergej Prokofjev: Péter és a farkasától kezdve az Aladdinon és Herkulesen keresztül az Óz a csodák csodájáig. Az előadást egy show-mester, a Varázsló vezeti, aki nem egyszerűen felkonferálja a soron következő produkciót, hanem maga is tevékenyen hozzájárul a legkisebbek szórakoztatásához. Azon túl, hogy színpadra varázsolja a meséket, bűvészkedéssel, illuzionista trükkökkel igyekszik elkápráztatni a közönséget.

Pille Tamás egy hiánypótló műfajt szeretne feltámasztani a Dumaszínház falai között. A nagysikerű retro mesék után ezzel a klasszikus történeteket feldolgozó esztrád előadással szeretnének kitűnni a számos fővárosi gyerekprogram közül. Nem titkolt céljuk, hogy a gyerekek mellett a szülők is remekül szórakozzanak azoknak a történeteknek az újragondolásán, amin maguk is felnőttek.

Az egyórás műsorban Kaszányi Roland, Dusik Szabolcs, Kalmár Gergely, Molnár Mariann, Réthy Zsazsa és Lóránt Krisztina működik közre, a koreográfiát Tar Renáta készítette.

A képen: Molnár Mariann, Pille Tamás, Dusik Szabolcs, Kalmár Gergely. Fotó: Fülöp Noémi

Az előadás oldala IDE KATTINTVA érhető el.