Jó ideje ismeritek egymást. Mi volt előbb a barátság, vagy a munkakapcsolat?

Mi már a Dumaszínház előtt is dolgoztunk együtt, hiszen ő Fábry Sándor barátjaként állandó fellépője és közreműködője volt az Esti Showdernek. Talán ott találkoztunk először. A barátság, vagy jobban mondva a kölcsönös szimpátia itt alakult ki, a Dumaszínházas közös fellépések csak elmélyítették.

Milyen Sándorral együtt dolgozni?

Sanyival minden munka egyszerre könnyű és nehéz, így a közös est is annak ígérkezik. Például mikor a Duma Jam-ben hármasban vagyunk Kovács András Péterrel, gyakran le kell állítani, hogy ne pörögje túl magát. Ez már csak azért is nehéz, mert én is hajlamos vagyok túlpörögni egy ilyen szituációt és ezért fokozattan kell figyelni arra, hogy magamat és Sanyit is visszatartsam. A közös estünkön viszont csak egy kis rész lesz, mikor mindketten a színpadon vagyunk. Ezek a részek szigorúan az aktualitásokról fognak szólni és rögtönzésen alapulnak majd, ezért sokkal többet most nem is tudok róla mondani.

Van valamilyen egyeztetés az est előtt?

Mikor közösen vagyunk a színpadon csak az első mondatot, vagy témát egyeztetjük, aztán felelgetünk a másikra. Vagy én megyek utána, vagy ő jön utánam, attól függ, hogy ki tud erőteljesebbet mondani. Mivel alapvetően improvizálunk a közös részeknél, ez kétélű fegyver, mert bár legtöbbször jól sül el, de van, hogy nem annyira.

Volt rá példa, hogy nem sikerült leütni egy magas labdát?

Régebben előfordult egyszer-kétszer, de mára van már annyi közös rutinunk, hogy anélkül lendüljünk túl egy ilyen szituáción, hogy a közönségnek bármi is feltűnjön belőle.

Magánemberként is összejártok?

Voltunk már együtt barlangászni a Bükkben, amit ő, azóta is nagy hevülettel mesél. Humoristáknál amúgy is nehéz a munkát és a magánéletet kettéválasztani, mert általában az életünket meséljük a színpadon. Most tavasszal pedig egy közös nyaralást tervezünk, Mallorcára fogunk menni csak kettesben, család nélkül.

Milyen programokat terveztek? Strand, városnézés, sörözés…

Nem akarom lelőni a poént. Annyit azért elmondhatok, hogy a fő program anyaggyűjtés lesz és elképzelhető, hogy inni is fogunk valamit.