– Október 14-én láthatjuk először a Csakazértis! című estet, de miért Csakazértis?

Miért ne lehetne Csakazértis? Hát csak azért is ez lett.

– Hogy jött össze most ez a hármas?

Ezer éve ismerjük egymást, valamennyire közösek a gyökereink, hisz mindhárman Erdélyből származunk, másképp mondva összehozott minket a sors, adta magát a közös munka. A Csakazértis! már a második közös humorestünk és a tavalyi Akciós Medve után már ötletelünk a harmadikon is, aminek egyelőre maradjon meglepetés a címe. Úgy néz ki, hogy tudunk együtt dolgozni, és a közönség kíváncsi a közös munkáinkra is, szóval ezt a közreműködést még vidáman folytatjuk évezredekig.

– Egyszerre fogunk benneteket a színpadon látni?

Ebben az estben nem lesznek közös jeleneteink, mint az Akciós Medvében, úgyhogy legfeljebb a mikrofon-cserénél, illetve a közös meghajlásnál láthat minket együtt a színpadon a figyelmes néző.

– Hogyan képzeljük el, milyen lesz a műsor?

Ez az est a lázadásról szól, lázadunk minden ellen, legyen az hétköznapi téma, mint a WC papír elszakítása a gyárilag kijelölt szaggatott vonal helyett bárhol, akár olyan komoly téma, mint az egészséges életmód vagy éppen a vallás.

– Ezt a bemutatót pár nap múlva követi a Budapest, október 17-én, amit Litkai Gergővel raktattok össze. Vele sem ez lesz az első közös estetek, milyen vele dolgozni?

A Dumaszínház berkeiben ezt már mindenki tudja, de a nagyközönségnek talán nincs rálátása arra, hogy Gergő a legtermékenyebb humorista hazánkban. Rengeteg ötlete van, nagyon kreatív, mindent ki tud fordítani és poénosítani. Ilyen körülmények között a nehézség nem egy humoros est összerakása, hanem lépést tartani vele. Ebből ugye egyenesen adódik a kérdés, hogy mi az én szerepem az egészben? Először is én hozzáadom a saját egyedi meglátásaimat, fűszerezésemet, másodsorban pedig mindig is kreatívabb és szórakoztatóbb csapatban dolgozni, gegelni, mint egyedül. Támogatjuk egymást, serkentjük a másik gondolkodását és új perspektívákat is felfedezhetünk.

– Különböző módon látjátok Budapestet…

Igen, Gergő itt született, én pedig körülbelül öt éve kerültem ki a Parlament – budai Vár – Állatkert turista bermudaháromszögből. Amit Gergő a saját bőrén tapasztalt az itt töltött évtizedek alatt, azt én intenzív utánaolvasással próbálom pótolni.

Nem tudom, hogy jött végül is az ihlet, de engem már régebben is foglalkoztatott egy humorest ötlete Budapestről, amiben feldolgozhatom a várossal kapcsolatos élményeimet, észrevételeimet. A korábbi közös projektünk, a művészetekkel foglalkozó Galeri után, úgy vettük észre, hogy jól tudunk együtt dolgozni, hát adta magát az újabb közös projekt. Bízunk benne, hogy a közönségnek ez a műsor is tetszeni fog.

A Csakazértis című est oldala IDE KATTINTA érhető el.

A Budapest című est oldala IDE KATTINTVA érhető el.