Támogassa a Dumaszínházat

Támogassa a Dumaszínházat2018-06-04T15:59:01+00:00

Társasági adó támogatás

Az oldalunkról letölthető, NAV által készített tájékoztató segít eligazodni a színházaknak nyújtott támogatások és ennek kapcsán elérhető adókedvezmények között.  Az adómegtakarításon kívül segíti természetesen a támogatást befogadó színház működését, előadásainak finanszírozását, közvetetten hozzájárul a hazai humor fejlődéséhez, és előadásaink olyan településekre való eljuttatásához, ahol egyébként nem tudnánk előadásainkat bemutatni, továbbá számos kísérletező, a hazai kabaréműfaj megújítását célzó előadás létrejöttét is lehetővé teszi.

Miért ajánljuk a színházunk támogatását?

A hazai színházak támogatása nem csupán az alulfinanszírozott magyar művészeti élet fellendítésének nemes gesztusát jelenti, hanem egy új társaságiadó-kedvezmény tudatos tervezésével jelentős megtakarításokat is eredményezhet.

Kiknek szól az ajánlatunk?

Ajánlatunk azon szervezetek számára szól, melyeknek a várható eredményük alapján jelentős társasági adó fizetési kötelezettségük keletkezik az állami költségvetéssel szemben, mivel a megtakarítás adókedvezmény formájában realizálható.

TAO kisokos
Bemutatkozás

SZJA felajánlás

Mire fordítsam adóm 1%-át?

Merül fel a kérdés minden év elején a rendes és rendetlen adózókban. A döntés pedig nehezebb, mint gondolnánk. Jótékonyság? Kultúra? Szórakozás? Tehetségkutatás? Intézményfejlesztés? A lehetőségek száma évről évre több. Szerencsére idén először nem kell álmatlan éjszakákon át, egyre karikásabb szemmel kutatni az interneten a jó megoldást. Egyszerűen támogassa a nevetést ezzel az 1%-al! A DNS Dumaszínház Kulturális Közhasznú Egyesületnek felajánlott adószázalékokkal a Corvin sétányon 2012 óta működő Dumaszínház fenntartását, új, kísérletező előadások létrehozatalát segíti elő. Az európai színvonalat képviselő intézmény nem csupán a stand-up comedy legfontosabb hazai játszóhelye, de a Kompót Dumaklub és a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház a megújulásnak, az új tehetségek bemutatásának is fontos színtere.

Mit értünk ez alatt?

  • Egyre több speciális, kísérleti előadást hoztunk és hozunk létre, amelyek számos fesztiválon szerepeltek és a szakma elismerését is kivívták.
  • Gyermekelőadásokkal nyitunk a legfiatalabbak és a családok közös élménye felé.
  • Támogatjuk a hazai stand-up tehetségek felemelkedését, kibontakozását.
  • Folytatjuk a tehetségkutatást (Fiatal Félőrültek Fesztiválja).
  • Nemzetközi produkciók keretében hozzuk Budapestre a műfaj külföldi nagyjait
  • Önálló és páros esteken adunk teret a már ismert, és kedvelt előadóknak, vendégművészeknek.
  • Folyamatosan dolgozunk a kabaréhagyományok megújításán.
  • Jótékonysági humoresteken igyekszünk segíteni ott, ahol a nevetés orvosságnak már kevés.

Arra törekszünk, hogy minél többféleképpen legyen lehetőségük a felszabadult nevetésre, az igazi kikapcsolódásra, egyedül, párban, vagy
akár együtt az egész család. Vegyen részt Ön is a magyar humor fejlesztésében! Az 1% felajánlásához szükséges adatok:

DNS Dumaszínház Kulturális Egyesület
(Székhely: 1094 Budapest, Viola utca 48. fsz. 10.)
Adószám: 18161234-2-43
Nyilvántartási szám: 7855

Felajánlását köszönjük! Találkozunk a Corvin Dumaszínházban és több mint 100 vidéki helyszínünkön!