Leültünk Ráskó Eszterrel a Kilenc Kert nevű helyen, hogy elmesélje, milyen volt a nyara, és hogy mire számíthat, aki ellátogat szeptember végén az önálló estjére az Erzsébetligeti Színházba.

 

Milyen volt a nyarad?

Sűrű. Korábban inkább pihenős időszak volt nekem a nyár, most meg szinte örülünk, hogy élünk. És hogy még felléphetünk – a Covid nem törölt el minket, kérdés, a jövőben lesz-e annyi áram, hogy be tudják dugni a mikrofonomat, úgyhogy addig kell menni, amíg lehet.

Nem is pihentél?

De, sokat lebzseltem medencékben felfújhatós állatokon. Be is rakhatod a ribikompos képemet illusztrációnak.

Pár szóban elmondod, mire számíthat az, aki még sosem látta a Tirpák Madonnát?

Pont nemrég fogalmaztam meg: ez egy önismereti időutazás a kókuszgolyók, a rettegő kuvaszok és az önbarnító háromszögében.

Ööö…

Jó, tehát ez egy fejlődéstörténet – válaszokat keresek arra, hogy miért lettem olyan, amilyen. Elmondom, milyen érzés felnőni Nyíregyházán, milyen nőnek lenni, hogy alakul ki az ember személyisége.

Érdekes helyszínen lesz az előadás – várós a Kertváros?

Az Erzsébetligeti Színház azért érdekes nekem, mert eddig belvárosi patkányként nagy magabiztossággal élveztem, hogy az estjeimen megtelik a Corvin Dumaszínház, aztán a MOM Kult is teltházas volt, és most még inkább a peremkerületek felé tartok. Izgalmas lesz, hogy ott is ismernek-e az emberek.

 

Tirpák Madonna – Ráskó Eszter önálló estje
2022.09.29. – 18:00
Budapest – Erzsébetligeti Színház
Jegyvásárlás

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ráskó Eszter (@eszter_schwester) által megosztott bejegyzés

Fotók: Ráskó Eszter / Instagram