Az Erzsébet Park Hotel*** nyugodt és színvonalas szálláslehetőséget nyújt azon vendégeknek, akik gyógyulásra és egyidejű pihenésre vágynak. Célunk, hogy a magas színvonalú mofetta-kezelést igénybe vevő vendégek igényes szállodai ellátásban részesüljenek a Mátrában töltött idő során.

MI A MOFETTA?

A szálloda különlegessége ez a Magyarországon egyedülálló természeti jelenség, amelyet a szaknyelv „mofettá”-nak, vagy „szárazfürdő”-nek nevez.

Mofetta =széndioxid szárazfürdő, ami azt jelenti, hogy a medencét széndioxiddal töltjük föl, ahova a beteg bemegy, és tulajdonképpen benne ül a széndioxid gyógygázban mellmagasságig.

A mofetta vulkanikus tevékenységhez kötődő, a talajból mintegy 1000 méter mélyből feltörő gáz. A mofetta szó az olasz „mephitis” szóból ered, mely „bűzös kipárolgást” jelent, utalva a gáz összetételére és vulkanikus eredetére. A gáz magas szén-dioxid illetve (közel 90 tf%), radontartalommal bír (125 kbq/m3), továbbá oxigént, nitrogént, metánt is tartalmaz.

A szárazfürdő alkalmazása már a római korban is megjelent, akkor a gyógy- és rekreációs hatást amfiteátrum-szerű medencékben történő kezeléssel érték el.

Hazánk unikális természetes gyógygáza igazi balneológiai kincs. A főleg szén-dioxidból álló gáz jelenleg 54 betegséget gyógyít!

További információk és foglalás: https://mofetta.com/