A Parádsasvári Palóc Piac a parádsasvári elágazás parkolójában minden nap 10.00-től 16.00-ig szeretettel várja az érdeklődőket.

A szabadtéri kirakodóvásár keretében több mint 30 hazai termelőcsalád mutatja be szebbnél szebb kézműves termékeit és élelmiszereit azoknak, akik a magyar minőségre esküsznek.

Faszénen sült kürtőskalács, érlelt és csomagolt sajtok, házi tészták, valamint bükkfán füstölt kolbász, tepertő és szalámi is kapható. Az egészséges táplálkozásra is nagy hangsúlyt fektetnek; gyógynövény sűrítmények, mézek, tiszta só, vákuumcsomagolt zöldségek, parádi és egyéb gyógyvizek és többféle Bio minősítésű termék is eladásra vár. A szomjoltásról több mint 50 féle magyar kézműves sör gondoskodik, melyeket akár elvitelre is kérhetnek a látogatók.

Hétvégente előbújnak a hazai kézművesség csodái: kézzel készített ajándéktárgyak, fa- és kerámiatermékek, erdélyi és székely portékák, kézműves gyerekjátékok, illetve ásvány ékszerek vásárlására nyílik lehetőség. Kimerítően nem lehet felsorolni a választékot, jobb, ha mindenki a saját szemével látja.

Megközelítés

A Palóc Piacnak otthont adó parkoló a 24-es út mentén, a parádsasvári elágazásnál található, nem messze a Károlyi-kastélytól. Közvetlenül előtte buszmegálló is van, így a település központjából, illetve Gyöngyös felől is könnyű megközelíteni. A helyszínen ingyenesen lehet parkolni.