És még csak nem is egy ismeretlen LGT-szám vagy Guy Ritchie-film. Ez egy dumaszínházas előadás, amelynek már címéből is látszik, hogy nem átlagos standup-estről van szó.

Az előadás leírásában ez olvasható: „négy kedves fiatal, akik a Dumaszínházban ismerkedtek össze, és azóta sem szakadtak el egymástól”, de ebből még nem sok minden derül ki, ezért magukat a főszereplőket kérdeztük arról, hogy mire számítsunk.

Az artista Valtner Miklóst takarja, mármint nem szó szerint, hanem ez a foglalkozása. Nem véletlen, hogy előadásában leginkább az artisták életéről lesz szó. És a szakításról.

A colos nem más, mint Ács Fruzsina, aki előre figyelmeztet: nem a magassága lesz a téma.

„30 másodpercig fogok róla beszélni, utána remélem, a kedves nézők meglátják az embert a centik mögött.”

De akkor miről fog beszélni? – tettük fel a jogosnak tűnő kérdést.

„Gyerekekről, delfinekről, illetve hogy egy magas lány mit gondol a gyerekekről és a delfinekről.”

Azt is elárulta, hogy a randevúzás világába is elkalandozik, valamint bekukkant Michaelangelo gondolataiba (jelentsen ez bármit is).

Fruzsi nagyon szereti a furcsa négyes többi tagját, akik társaságában rengeteg időt tölt:

„Annyit vagyunk együtt, hogy betéve tudjuk egymás műsorát. Bárki helyett be tudnék ugrani fellépni, ha szükség lenne rá. Csak nem biztos, hogy az artistás, tanáros és cigányos sztorikat tőlem ugyanolyan jól fogadnak a kedves nézők.”

Utóbbiakat vélhetően Lakatos Lacitól hallhatjuk, aki ehhez hozzátette, hogy néha a témákat, történeteket felírják egy lapra, beleteszik egy kalapba, és mindenki arról beszél, amit kihúzott.

Ő is úgy érzi, sok közös siker állhat még a spéci kvartett előtt:

„Ezt az estet tavaly kezdtük el, három telt házas estet tudhatunk magunk mögött, több mint kétszáz elégedett nézőt és rengeteg pozitív visszajelzést”.

Fülöp Viktor (a tanár) szerint az ellentétes pólusok kötik össze a csapatot:

„Fruzsi magas lány, Miklós nem magas lány, Laci bőre sötétebb, én pedig Viktor vagyok. Együtt indultunk a pályán a Dumaszínház és a Comedy Central közös tehetségkutatójában, bár én lassan kilenc éve vagyok már pályakezdő.”

 

A colos, a cigány, az artista meg a tanár
2018.02.01 – 19:00
KOMPÓT DUMAKLUB
Ács Fruzsina, Lakatos László, Valtner Miklós, Fülöp Viktor
Jegyvásárlás