A dél-karolinai Steve Brown-nak csak annyit kellett kérdeznie, hogy mi a baj, erre már rontott is rá magából kikelve az egyik néző. Négy, régóta fellépő dumaszínházas humoristát kérdeztünk meg arról, ők hogyan kezelik az ilyen helyzeteket.

Azonban az hamar kiderült, hogy Magyarországon eddig szerencsére csak szájkaratésekkel volt dolguk.

“Én szeretem, amikor beszólogatnak, mert ezt a nézői segítő szándék jelének tekintem.

Minden ilyen egy kiváló lehetőség arra, hogy új irányba induljon el az este. De általában nem szólnak be, mert engem szeretnek. De ha megtörténne akkor sem esek kétségbe.

– mondja Kovács András Péter.

Többször kiabáltak már be, nem telik el úgy két hét, hogy ne történne meg, igénylem is.

Ez egy élő műfaj, és azért vagyunk közel a nézőkhöz, hogy lehessen interakció. Egy jó humoristának le kell tudnia kezelni az ilyen helyzeteket, kell, hogy doppingolja.

Még nem volt olyan hogy akit nem tudtam elcsendesíteni. Az esetek 90%-ban ez csak dobta az est hangulatát. Na csókollak, puszi pusza!” – köszönt el szokásos stílusában híven Aranyosi Péter.


Itt a humorista elvette a néző telefonját, aki erre szétvert egy üveget a fején.

“Ritkán szóltak be nekem karrierem alatt. De mindig lerendezem. Szigorú vagyok, pedagógus családból származom. Egyszer Öcsön volt egy emlékezetes eset. Hadházival léptünk fel (Laci és Geri humoristák néven voltunk meghirdetve), és az első sorba erősen ittas emberek ültek be és miattuk a többi néző nem mert bejönni. Aztán addig piszkáltam őket, amíg el nem mentek és bejött a többi néző. A stand-up kultúra sokkal színházibb nálunk, a feladat inkább az, hogy megnyerjük az elzárkózókat, akik láthatóan unják, mert mondjuk ajándékba kapták a jegyet és láthatóan nem akarnak ott lenni.

Jó ha érzi hogy foglalkozunk vele és látják, hogy értjük a helyzetüket. Nálunk jó fej a közönség az egész világhoz képest.”

– árnyalta a képet Litkai Gergely.

“A beszólogatók inkább tesznek a témához, de nem szoktak beszólogatni.

Egyszer az előadás alatt megjelent egy busó, aki egy disznóvágáson három napja ivott, ő elég sokat szólt be, és végül elvezették.

Inkább meghallgatom az ilyeneket, ha meg rossz indulatú, akkor túl kell lépni rajta.” – magyarázta Tóth Szabolcs, tulajdonképpen milyen egyszerűen kezelhetők ezek a helyzetek.

Ebben a videóban pedig egész egyszerűen két stand-upos verekedett össze… talán ez még a jobbik eset, ha lehet ilyet egyáltalán mondani…