A Fiatal Félőrültek Fesztiváljának fellépői közül néhánnyal meg is történt a csoda: számos ma már országos hírű humorista kezdte itt a karrierjét. A Dumaszínház tehetségkutatójára bárki jelentkezhet, és közönség előtt mutathatja meg, hogy valóban vicces-e, vagy jobban tenné, ha csak megmaradna az osztály vagy a kocsma mókamesterének. Valamennyi próbálkozó öt percet kap, de ha a közönségnek nem tetszik a produkció, akkor piros lapok felmutatásával leküldhetik a fellépőt a színpadról.

A Fiatal félőrültek között totál őrültek is megjelennek néha: volt, aki egy vérnyomásmérővel fojtogatta a nézőket, más guminővel táncolt, akadt, aki székeket dobált; azért nem ez a jellemző.

A napokban lezárult az idei sorozat, amelynek utolsó előadásán az év legjobbjai léphettek közönség elé, a győztes megkapta az úgynevezett Duma Kupát. Fráger Balázs a Dumaszínház részéről és Csenki Attila humorista, a két zsűritag Bakó Bencét választotta az idei évad legígéretesebb kezdőjének.

A pszichológus végzettségű fiatalember viharos érzelmi amplitúdóval mesélt arról a színpadon, hogy kiskorában, a barátaival hogyan dobott le a Budai Várból egy Toi Toi vécét, miképpen tűnt el az életéből három év, valamint miért lélektelen ostobaság elfogadni egy New Yorkba szóló Soros-ösztöndíjat, amikor Amerikában szinte lehetetlen fröcsögős kolbászt enni, és a Tikkadt Szöcske nevű kólaitalhoz sem lehet hozzájutni.

Bakó Bence különös színfolt a stand-up színpadon. Hogy meddig jut ezen a területen, azt nem tudjuk, azt talán ki lehet jelenteni, hogy nem utoljára láttuk. A fiatal félőrültek számára pedig folytatás ősztől.