Egy hét alatt több mint 500 000 nézték meg azt a videót, amit a 2015. március 29-i Duma Aktuál című előadásra készítettek a műsor alkotói. A videó, a március 15-én elindult hírcsatorna első napjairól ad szubjektív képet, ahogyan azt a Dumaszínház humoristái látták.

A Duma Aktuál mindig az elmúlt hónap történéseit dolgozza fel havi rendszerességgel a közélet, a politika, a súlytalan bulvár események, a művészet és a kultúra területéről, általában kétszer hetven percben, szünettel. A műsorban vetítések, videók és váratlan színpadi elemek keverednek helyszíni tudósításokkal és indokolatlan táncbetétekkel. A produkció fellépői: Hadházi László, Kovács András Péter, Litkai Gergely és Wahorn András, a műsorvezető Lovász László.

A műsorhoz készített első videót április elsején – a humor napján – töltötték fel saját YouTube csatornájukra, ahol rögtön nagyon népszerű lett. Bejárta a Facebookot és több sajtóorgánum, népszerű portál is felfigyelt a híradó-paródiára. Ezt április 3-án egy második, 5-én pedig egy harmadik rész követett, ami szintén önfeledt perceket okozott a közönségnek…

Az első három videó megtekinthető a Dumaszínház YouTube csatornáján:

https://www.youtube.com/watch?v=nfd5fY6UwKA

https://www.youtube.com/watch?v=CBEMhn53aUg

https://www.youtube.com/watch?v=SjAHkioaB50

A műsor élőben legközelebb április 26-án lesz látható a Corvin Dumaszínházban.