Szemtől szemben a harcsával

Aki a halat nem csak a tányérján szereti látni, az mindenképpen kukkantson be a Bodorka Balatoni Vízivilág látogatóközpontba a Tagore sétányon. Élőben, szemtől szemben lehet találkozni találkozni a vidék halaival, a pár centiméteres szélhajtó küsztől egészen Közép-Európa leghatalmasabb haláig, a több mázsásra is megnövő harcsáig. Valamint a horvát testvérváros, Opatija jóvoltából az Adria élővilágán is lehet ámulni.

Családi élmény:

Humor:

Látvány:

Tengerre, magyar!

Szintén a Tagore sétányon található a Vitorlázeum, amely rengeteg játékon és élményen keresztül mutatja meg a balatoni vitorlázás történetet. Szimulátorban próbálható ki, milyen kint lenni hajóval a viharos Balatonon, de elsajátíthatók a navigálási, illetve a kötélcsomózási ismeretek is. Lehet gyakorolni a vitorlafelvonást vagy egyszerűen gyönyörködni a panorámában a kiállítást körbeölelő teraszról.

Családi élmény:

Humor:

Látvány:

Kalandozó magyarok Balatonfüreden

A Balatonfüredi Bringa- és Kalandparkban egy pillanatig nem lehet unatkozni: 18 méteres mászótorony, 68 állomásos 144 akadályból álló pálya és trambulin valamint egy 340 méteres csúszópálya vár gyereket és felnőttet egyaránt. Akinek pedig ezután még maradt energiája, azt várja a Bringapark. Bringasuli, Dirt-, Triál- valamint erdei ügyességi pályákon tesztelheti bárki a képességeit, vagy léphet ki egy kicsit a komfortzónájából.

Izgalom:

Humor:

Élmény:

Azért a víz az úr

Az Esterházy Strand és Élményfürdő valamint Kisfaludy Strand egyaránt kiváló minősítéssel rendelkezik.  Előbbi szintén a Tagore sétányon, egész pontosan a végén található, és két pluszmedencével is fel van szerelve. Az élmény-hatást a gyermek medencében különböző formájú csobogókkal, a felnőtt élménymedencében többféle, masszírozó jellegű zuhanyokkal és minden testrész lazítására kiépített vízpezsgető légbefúvással biztosítják.

A nemrég szintén teljesen felújított Kisfaludy strand pedig a város keleti felén, az Aranyhíd sétány mentén található. Itt is várja élménymedence a pancsolókat, valamint sportpályák és a főszezonban sportversenyek biztosítják az aktív(abb) pihenést. Ráadásul ezt strandot kiemelten ajánlják mozgássérültek számára: a parkolóban ingyenesen állnak rendelkezésre mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyek, ezen kívül egy mozgássérült lejáróval segítik a fürdőzést, valamint akadálymentesített mellékhelységek is rendelkezésükre állnak.

Lazulás:

Családi élmény:

Látvány:

A velőspirítós és a fine dining találkozása

A környék meleg- és hidegkonyhás borospincéit felsorolni is lehetetlenség. Teletűzdelik a domboldalt, mesés panorámát nyújtanak, és ha nagyon meleg van, akkor órákig el lehet hallgatni, ahogy a borászok – bizonyítékokkal alátámasztva – áradoznak a boraikról. Családi programnak és baráti találkozók helyszínéül is tökéletes.

Figula, Koczor, Végh, Hudák csakhogy néhány ismertebb nevet említsünk, de a végére egy szubjektív ajánlást hagytunk. A szomszédos Csopakon található Söptei pincét és éttermet vezető testvérpár (egyik főz, másik borászkodik) fantasztikus ételkölteményekkel és csodálatos kilátással várja a vendégeket. Valahogy így kell elképzelni:

#chill #söpteipincészet #csopak #balaton #familytime

A post shared by Orsolya Kránitz (@orsolyakranitz) on

Aki pedig valami street foodra vágyik inkább annak a Muskátli borozót ajánljuk, vagy ahogy a többség ismeri: a Hatlépcsőst. Velőspirítósukon generációk nőttek fel és térnek hozzá vissza újra, meg újra.

#velospiritos#hatlépcsős #dejovolt#sonya7 #meyergorlitzorestor50

A post shared by Gönczöl Gábor (@76pix_gonczol_gabor) on

Humor:

Gasztroélmény:

Látvány:

Ha ez még mindig nem győzött meg arról, hogy érdemes a nyarat Balatonfüreden tölteni, de legalábbis a DumaFüred és a vizes vb idején eljönni, akkor hamarosan olvashatod majd a cikk második részét is!