Egy 12 éves beteg fiú, Márk családja a Csodalámpa Alapítványhoz fordult azzal a kéréssel, hogy szerezzenek be az ifjú jedi-rajongónak egy fénykardot. Azt is elárulták, hogy Márk nagyon szereti a stand-up comedyt, és Kovács András Péter az egyik kedvence.

Az alapítvány teljesítette a kérést, és felkérte a szintén Csillagok Háborúja-fanatikus humoristát, hogy ő legyen, aki átadja az ajándékot Márknak.

Márk nemcsak, hogy boldog jedikard-tulajdonossá avanzsált, de KAP jóvoltából a Dumaszínház szinte minden zugába is betekinthetett. Szelfizett a fiúvécében, aztán megnézhette a fellépők öltözőjét, és még a színpadra is felmehetett. Ott kapta meg Andrástól az alapítvány által beszerzett fénykardot.

Az átadást követően spontán űrháború alakult ki, amelyben Márk a fénykarddal vett részt, KAP fegyvere pedig a takarító nénitől elkért partvis volt.

Kovács András Péter elmondta: nem volt kérdés, hogy igent mond a Csodalámpa Alapítvány felkérésére.

„Nekem ugye három gyerekem van. A gyerek: remény. Ha az ember szembesül egy ilyen betegséggel, akkor nem arra gondol, hogy családtagot veszíthet el szülőként, hanem, hogy mindent.”

KAP hozzátette, hogy szülőként is fontosnak érzi, hogy az ilyen felkéréseket elvállalja.

„Most kezdek tudni időt, energiát fordítani az ilyen jótékonysági eseményekre, mert eddig a saját gyerekeim olyan picik voltak, hogy minden percet rájuk akartam fordítani. De most már eljött az az idő, hogy az ember, amikor megteheti, ne csak kivegyen a kalapból, hanem bele is tegyen.”

Erre egyébként remek példa, hogy András nemrég egy olyan alapítványnak is segített, amely átmeneti otthont nyújt bajba jutott vagy bántalmazott családoknak. A Jószaki.hu szakijaival segített kertet rendezni, új csúszdát beüzemelni.

Az egyéb munkák és tennivalókat viszont most hanyagolja:

„Igyekszem csak a stand-up-ra koncentrálni, hogy minél elmélyültebben és színesebben tudjam csinálni. Emellett a Tóth János-sorozat epizódjait írom.”

 

Kiemelt fotó: Karancsi Rudolf / 24.hu