A Bookline szeptemberi sikerlistáját (valamint a Líra és a Libri toplistáját) Bödőcs Tibor Addig se iszik című könyve vezeti, mondhatjuk tehát: mifelénk ő most a legolvasottabb szerző!

Ken Follett walesi író esetében hiába a már 100 millió példányban eladott kötetei, hiába Stuart Mária és Tudor Erzsébet árulásokkal, kémekkel és összeesküvésekkel teli világa, mindez most csak egy második helyhez volt elegendő. És Stephen King is hiába írta meg legrémisztőbb kötetét, az Az című regény a maga vérszomjas bohócával csak bronzérmes a listán. Szívünknek különösen kedves fejlemény, hogy a milliók által rajongott brazil Paulo Coelho, az üzemszerű bölcs, aki mindig megmondja a tutit, ezúttal csak Tiborunk hátát látja a célegyenesben, mert az ötödik helyen szerénykedik.

A toplisták élén álló Addig se iszik ugyanis zseniális paródiakötet, amellyel kapcsolatban Bödőcs Tibor a vele készített interjúnkban azért azt mondta: „Nyugi: nem leszek író. Humorista vagyok, aki akkor most írt is.”

A kötet viszont elképesztően nagyot megy a hazai könyvpiacon, hatalmas tempóban fogy a könyvesboltok polcairól. Aki most nem jut hozzá, és a második kiadásra várakozik, látogasson el a Dumaszínházba és nézze meg Bödőcs Tibor Nincs idő a gólörömre című műsorát, vagy szilveszterkor menjen el a Kongresszusi Központba, hogy addig se maradjon Bödőcs-szövegek nélkül, amíg megszerzi a kötetet.