A DEKK Színház (egyébként a Jurányiban Házban látható) kortárs előadásai kivétel nélkül viccesek. A kabaré kissé leharcolt világát színházi gondolkodással értelmezik újra.

A DEKK Színházat működtető Dumaszínház és a FÜGE közös pályázatot írt ki a Jurányi Házban színre kerülő humoros előadásokra független színházi alkotók, alkotó műhelyek és társulatok számára. Mégpedig azért, hogy a nyertes pályázatokra szánt 2-2 millió forinttal, egy produkciós menedzsmenttel és a Jurányi Ház profi hátterével színpadra segítsenek olyan kacagtató darabokat is, amelyek pénz és lehetőségek híján amúgy sohasem kerülhetnének közönség elé. Litkai Gergely humorista, a Dumaszínház vezetője, a zsűri egyik tagja azt mondta: szeretnék, ha a pályaművek, azaz a beküldött darabok nem csak kizsigerelnék a műfajt, nem csupán öncélúan nevettetnének, hanem olyan gondolatokat is megfogalmaznának, amelyeknek társadalmi hasznosságuk is van. Valamiféle üzenetet rejtenek magukban, de hozzátette azt is: legkevésbé sem vaskos politikai üzenetekre kell gondolni!

Fogy az idő! A pályázatok benyújtási határideje ugyanis 2017. november 15. 16:00 óra

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

FÜGGETLEN SZÍNHÁZI ALKOTÓK RÉSZÉRE

A DEKK By Dumaszínház projekt keretében a DNS Dumaszínház Kulturális Egyesület (továbbiakban Dumaszínház) és a FÜGGETLENÜL Egymással Közhasznú Egyesület (továbbiakban FÜGE) közös pályázatot ír ki DEKK HUMORPÁLYÁZAT 2017 címmel a Jurányi Inkubátorházban bemutatásra kerülő előadásokra független színházi alkotók, alkotó műhelyek, társulatok és csoportok számára.

PÁLYÁZAT CÉLJA:

A Dumaszínház és a FÜGE Produkció nyílt pályázatot ír ki a kabaré hagyományaira építő, humorral foglalkozó kortárs színpadi előadások megerősödésének, valamint a független előadó-művészet támogatásának érdekében. Pályázni lehet olyan még be nem mutatott, humoros, szórakoztató színházi előadások terveivel, amelyeknek a szövegkönyve e pályázatra írt új anyag, ami valamilyen mai vagy aktuális társadalmi vagy közéleti jelenségre reflektál.

PÁLYÁZÓK KÖRE:

Alkotóművészek/magánszemélyek vagy alkotói csoportok/együttesek. Egy pályázó csak egy pályázattal vehet részt a pályázaton. A pályázat nem írja elő, hogy a pályázónak jogi személyiséggel illetve pénzügyi lebonyolítóval kell pályáznia.

PÁLYÁZAT TÍPUSA, LEÍRÁSA:

Pályázni 2018. január 1. és december 31. között megvalósuló új bemutatókra lehet.

A megpályázható és elnyerhető támogatás pályázónként maximum nettó 2.000.000 Ft.

A pályázat során legfeljebb 3 nyertes pályázatot hirdetünk.

PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSA:

A pályázat elbírálása egy fordulóban zajlik. A zsűri a benyújtott pályázatok színvonala, a tervezett produkciók megvalósíthatósága, társadalmi hasznossága és művészeti értéke alapján dönt arról, hogy az adott évben kik kapnak lehetőséget arra, hogy színpadra állítsák a szükséges anyagi és infrastrukturális háttérrel a projekt-tervüket.

A ZSŰRI TAGJAI:

Rozgonyi-Kulcsár Viktória (FÜGE)

Litkai Gergely (Dumaszínház)

Mattyasovszky Zsolnay Bálint (DEKK)

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK FELTÉTELEI:

Pályázni kizárólag az erre a célra kialakított on-line pályázati felületen lehet a megadott benyújtási határidőn belül.

Az adatlap regisztráció után a FÜGE hivatalos web-oldalán érhető el: http://www.fugeprodukcio.hu/palyazat/

A pályázati határidőn túl érkezett pályázatokat nem áll módunkban elbírálni.

A pályázatok benyújtási határideje: 2017. november 15. 16:00 óra

A pályázatok elbírálásának várható időpontja és közzé tétele: 2017. december 1-ig a DEKK és a FÜGE honlapján: www.dumaszinhaz.hu és www.fugeprodukcio.hu.

További információ és felvilágosítás kérhető:

Mattyasovszky Zsolnay Bálint (DEKK)

Telefon: +36 30 297 3826

E-mail: dekkhumorpalyazat@gmail.com