Roosevelt láthatóan észrevette a Mikulást, akinek éppen, hogy nem sikerült kislisszolnia a képből az exponálás előtt az 1945-ös jaltai konferencián. Történészek egybehangzó állítása szerint jelenlétének volt köszönhető, hogy viszonylagos jó hangulatban telt a három nagyhatalom találkozója.

Ismerős a kép? A Mikulás nélküli verziót biztos ismeri mindenki: 2010, a Fidesz második választási győzelmének estéje.  A választási kampány során egyáltalán nem jelent meg a nyilvánosság előtt, de több politikai elemző szerint nagyon is sok köze volt a győzelemhez. Bár nem bizonyítható, de valószínűleg rengeteg kiskorú szavazót győzött meg arról, hogy csak akkor lesz ajándék, ha a Fidesz nyer.

A Hindenburg léghajó 1937-es katasztrófája után évtizedekig rejtegették ezt a képet. Bár vélhetően a Mikulásnak nincs köze a tragédiához, de a túlélők állítása szerint a pilóta a kritikus pillanatban nem figyelt eléggé, mert teljesen ledöbbent az éppen arra repülő szán láttán.

Két nappal a Kennedy-gyilkosság után az akkori egyetlen vádlottat, Lee Harvey Oswaldot lelőtte Jack Ruby a Dallas-i rendőrség parkolójában. A pillanatról kevés kép készült, mégis ez a felvétel alig ismert, ugyanis a fotó készítője teljesen kiborult, hogy a lövés pillanatát gyakorlatilag teljesen kitakarta a Mikulás. A képet így aprópénzért tudta volna eladni, szóval inkább a fiókja mélyére süllyesztette.

“Húzzál már ki a képből, Miklós!”

– kiabált John Lennon az ikonikus fotó elkészültekor. Legalábbis ezt mesélte a fotós a híres pillanatról. Szerinte ekkorra nagyon megromlott a viszony John Lennon és a Mikulás között, ráadásul már 4 éve éltek egy háztartásban. Yoko még próbálta őket kibékíteni, de elmondása szerint az egykori Beatle nem tudta túltenni magát azon, hogy egyszer gyerekként nem a kért biciklit kapta karácsonyra, hanem influenzát.