Az őszi premierdömping előtt volt először lehetőség az új önálló estek főpróbáira, ami nagyon sok szempontból különleges élmény. Egy főpróba mindig kicsit mást, és máshogy ad a nézőknek, mint a premier.

Pontokba szedve el is mondjuk, hogy miért kihagyhatatlanok 2018 első bemutatóinak főpróbái. Ráadásul néhány előadó el is árulta nekünk, hogy nekik mit jelent egy főpróba.

1. Ami még hiányzik

Az előadások ilyenkor 99,9%-os állapotban vannak, ami még hiányzik, a 0,1%, az az előadók premierdrukkja.

2. A légkör

Mindezekhez hozzájön, hogy a Kompót Dumaklubban, családias légkörben hallhatod az előadásokat.

3. Alkotóvá válsz!

Ezzel gyakorlatilag része leszel az alkotói folyamatnak: előfordulhat, hogy lesz olyan poén, ami a főpróba közönségének reakciója miatt fog kihullani, vagy éppen megváltozni.

4. Először – és talán utoljára?

Ráadásul mindenki előtt elsőként hallod az új poénokat, sztorikat és agyament elmélkedéseket, gondolatfutamokat. És az előző pontból kifolyólag olyan poént is hallhatsz, amit más néző, később nem fog.

5. Jegyár

Az árak jóval olcsóbbak, mint majd a végleges előadáson lesznek, ami ha hozzávesszük az előbbi pontokat, akkor kifejezetten egy ajándék a Dumaszínháztól, Neked.

Az új előadások:

Szobácsi Gergő estje a fiatalkori álmokról szól és azokról, akiknek ez összejött. De biztos olyan ez a világ amilyennek álmainkban láttuk? Tényleg csak szex, pénz és rock&rollFőpróbák: január 4. és 17.

Könyékig beletúr a bulvárba Dombi, Bellus István és Hajdú Balázs:, aki szeretne képben lenni Berki Krisztián, Ördög Nóra vagy éppen a Hajdú-Sarka páros folyó ügyivel, annak mindenképpen érdemes lesz a Könnyűbulvár előadásaira jegyet váltani. Utána pedig garantáljuk, hogy a hazai bulvárvilág felkészült és kikezdhetetlen tudású szakértőjeként fogja elhagyni a nézőteret. Főpróbák: január 6. és 14.

Rendhagyó előadással jelentkeznek a Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs: Szomszédnéni együtt és külön  című műsorukban két különálló produkció indul el: stand-up keveredik mozgásszínházzal, hangjáték interaktív pillanatokkal – a végkifejlet pedig minden, csak nem kiszámítható. Főpróbák: január 12. és 19.

Kertész Ricsi elhozza a legviccesebb történeteket a Mennyország Kft. tündökléséről és bukásáról. Zene-bona, habzsi-dözsi és eredeti vidéki humor. Főpróba: február 2.

Kovács András Péter új estje életünk filmjéről szól, ami az utolsó pillanatban lepereg előttünk. Az előadás végére pedig kiderül: mindegy, melyikünk filmjét játssza a mozigépész, nincs új sztori – csetlés-botlásaink  emberiek, mélyek és egyetemesek. Főpróba: március 9 és 16.