Bitcoin

Két-három kattintás és a világtörténelem egyik legnagyobb sikersztorijának (vagy e-gazdasági lufijának) részesévé tehetünk bárkit. Csomagolni sem kell, valamint a Magyar Postát sem kell megkérnünk a kiszállításra. Ennek már csak azért sincs értelme, mert köztudott, hogy decemberben semmit nem visznek ki sehova.

Gintonic ízű popcorn, díszcsomagolásban

Extrém perverz ízlésű gasztrokalandornak, valamint gyűlölt rokonnak, barátnak bátran adható. Az elképedés garantált, de az is, hogy azután azt a nevetés váltja fel. Csak aztán ügyeljünk arra, hogy előttünk bontsa ki, mert titokban mindenki meg akarja kóstolni.

Dumaszínház-jegy

Több szempontból is jó, vagyis gyakorlatilag bárkinek ajándékozható: egy szép dumaszínházas boríték jól mutat a tavaly karácsonyra adott Ford Mustang ablaktörlőjébe tűzve, ráadásul vékonyabb, mint az iPhone X, szóval könnyebben be lehet csúsztatni két faág közé. Továbbá lényegesen könnyedebb kulturális élmény, mint Heidegger Lét és idő című műve, egy Coelho-kötetnél viszont valószínűleg tartalmasabb.

Futballstadion

Lassan már minden magyar településen lesz egy többezres lelátóval rendelkező, fűthető füves focipálya. Már csak idő kérdése, hogy magánszemélyek is stadiont építsenek maguknak a kert mellé, vagy vegyenek egyet. Miért hagyná ki szeretteit, rokonait ebből az őrületből? Ruházzon be most és foglalózzon le egy multifunkciós, csak labdarúgók által használható sportkomplexumot!

Székelykáposztás pizza

Bátran ki lehet jelenteni, hogy nem a pesti belvárosi ficsúrok gasztroinvenciói mutatják az irányt a magyar konyhának, hanem az idén berobbant székelykáposztás pizza. Nagybetűs REFORM, kultúrák fúziója a tányéron. Érdemes belőle rögtön egy tucattal venni mielőtt elkapkodják az összeset. Vagy mielőtt megjelenik a töltött paprikás gyros és hortobágyi palacsinta ízű kézműves pho leves. Akkor már nem lesz reveláció ez a csoda.

Részvény vagy tulajdonjogi részesedés egy kerítésépítő cégben

A jelek arra utalnak, hogy Magyarország lassan teljesen körbe lesz kerítve, ennek gyors építését pedig kizárt, hogy tudja vállalni az állam és ki fogja szervezni magánvállalkozóknak. Hamarosan várható, hogy egyre-másra alakulnak meg az kerítésépítő cégek, és most még olcsón be lehet szállni egybe. Rövid távú befektetés, de úgy megtérül hogy utána nyugodtan hátra lehet dőlni.

Autóba szerelhető sült krumpli tartó

Napokon át törtük a fejünket azon, hogy milyen olyan dologgal zárjuk a listát, amely bárkinek ajándékozható, olyannak is, akinek már mindene megvan. Egyszerű, mégis (némi túlzással) forradalminak nevezhető találmány, amely az egyik legveszélyesebb élethelyzetre nyújt ésszerű megoldást. Csak arra kell odafigyelni, hogy amikor odanyúlunk, akkor ne a krumplival akarjunk váltani. Mert forró.