Átalakul a tehetségkutatók rendszere a Dumaszínháznál. Az ígéretes stand-uposok felkutatása az eddiginél sokkal intenzívebben zajlik 2018-tól. A Fiatal Félőrültek Fesztiváljára bárki jelentkezhet, ám a közönség dönti el, ki az, aki kiérdemel öt percet a színpadon. A nézők között ugyanis 5 piros lapot osztunk ki, amit akkor emelhetnek fel, ha már nem szeretnék tovább hallgatni az adott fellépőt (mert az unalmas, humortalan, túl durva vagy ilyesmi). Aki három piros lapot kap, annak el kell hagynia a színpadot, akit nem szavaznak ki, továbbjuthat a negyedéves döntőbe. Így a humorista-jelöltek ösztönözve vannak, hogy minél jobb poénokat írjanak, és garantált, hogy azt est pedig minél pörgősebb és szórakoztatóbb legyen a nézők számára.

Az Angliában és Amerikában is sikeres rendszert eddig is alkalmazták a Kompót Dumaklubban, ám januártól a legjobbak negyedévente egymással is összemérhetik tudásukat és elnyerhetik a Félőrültek Kupát. Ez további lehetőségeket és fellépéseket is jelent a győztes számára a Dumaszínháznál.

A Fiatal Félőrültek Fesztiválja Magyarország legnagyobb és legrégibb stand-up tehetségkutatója, amelyre az idén 15 éves Dumaszínház fennállása alatt több mint négyezren jelentkeztek már. Innen indult Beliczai Balázs, Benk Dénes, Bödőcs Tibor, Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán és a Showder Klub szinte valamennyi sikeres fellépője.

A tehetségkutatókon lehetőséget kapnak ugyanakkor a már korábban bemutatkozott új arcok is, így a közönség találkozhat olyanokkal, akik életükben először lépnek a színpadra, és olyanokkal is, akiken már most érezni, hogy pár év múlva a hazai stand-up meghatározó arcai lesznek. Ahogy a Dumaszínház egyik törzsnézője fogalmazott: „Egy ilyen este mindig nagyon izgalmas, hiszen lehet, hogy a jövő egyik sztárját én és még pár tucat ember látjuk először a színpadon.”

Ha jelentkezni szeretnél, megteheted a fellepo@dumaszinhaz.hu email-címen!