A szerelemhez három dolog kell: pénz, pénz, pénz

Raimondo Montecuccoli 17. századi mondása eredetileg máshogy maradt fenn, de az igazság az, hogy a hadvezér valójában a szerelemről beszélt. Váteszi gondolat volt, főleg akkor ha megnézzük, hogy mekkora ipar épült a Valentin-nap intézményére.

Csak vért, verítéket és könnyeket ígérhetek!

Winston Churchill brit miniszterelnök híres mondata először egy randin hangzott el még jóval a világháború előtt. Ezt válaszolta eredetileg arra a kérdésre egy hölgynek, hogy mit tud adni a kapcsolatukba. Később a brit parlamentben is elhangzott a mondat, bár kissé más szövegkörnyezetben.

Moment Winston GIF - Find & Share on GIPHY

Ki korán kel, Aranyat lel.

Ercsey Julianna, Arany János feleségének a szájából hangzott el a mondat egy barátnős kávézás alkalmából. Mondanunk sem kell, de mérhetetlen sikert aratott vele.

Egyik 19 a másik egy híján 20.

A Playboy-alapító Hugh Hefner híresen nőfaló volt és a fenti mondat egy (nem túl izgalmas) édeshármas után hangzott. Tehát téves azt gondolni, hogy ez régi magyar közmondás lenne. Nem is értjük, hogyan hihettük ezt eddig.

Beauty Intelligence GIF - Find & Share on GIPHY

Lovat! Lovat! Egy lóért országomat!

Úgy tartja az emlékezet, hogy bosworthi csatában életét vesztő III. Richárd nemcsak külseje miatt volt furcsa figura, hanem torz szexuális ízlése miatt is. Innen nézve egészen más értelmet kap a mondat, ami valójában nem az említett csata végén hangzott el tőle, hanem egészen más körülmények között…

A változatosság gyönyörködtet.

Egy újabb bölcsesség, amit hajlamosak vagyunk ókori bölcsességként elkönyvelni. Az igazság azonban az, hogy a nemrég elhunyt Gábor Zsazsa mondta ezt, arra a kérdésre válaszolva, hogy miért fogyasztja nagykanállal a férfiakat.

Zsa Zsa Gabor GIF - Find & Share on GIPHY

Sok jó ember kis helyen is elfér.

Hasonló a helyzet, mint az “Egyik 19, a másik egy híján 20.” mondás esetében. Itt sem egy régi közmondásról van szó, hanem a közelmúltban született meg. A körülmények homályosak, egy valami azonban biztos: egy sokszereplős jelent forgatása után hangzott el a tapasztalati alapú megfigyelés Michelle Wild vagy Aleska Diamond szájából.