Ezen a vacsorán a felkért humoristák általában nem fogják vissza magukat, rendesen odamondanak a kormányzatnak, és az elnöknek is. Általában ezek közös nevetésben végződnek. De mivel Trump az elnök, várható volt, hogy egyszer nagyon megsértődik az elhangzott poénok miatt.

Idén Michelle Wolfot kérték fel, aki enyhén szólva sem ijedt meg a feladattól és a körülményektől. Rögtön a műsor után elítélte a beszédet a szövetség, mondván, “nem olyan szellemben történt, mint ahogy kellett volna” de maga Trump is szégyenteljesnek nevezte a produkciót.

A legkegyetlenebb poénok (már a nyitó mondat megmutatta, hogy mire lehet számítani):

Ahogy egy pornósztár mondaná, mielőtt Trumppal szexszel: essünk túl rajta!

Elnök úr, szerintem ön nem gazdag. Idaho államban lehet, de New Yorkban inkább csak elmegy.

Trump segítette a médiának eladni az újságokat, a könyveket, feltornászni a nézettséget. A média is részt vett a szörnyeteg megteremtésében, és most belőle profitálnak. Ha pedig profitálnak, akkor neki is adhatnánk valamit, mert eléggé le van égve.

Jó ötlet, hogy fegyvert akar adni a tanárok kezébe, mert így legalább azokat el tudják adni és a kapott pénzből iskolai felszerelést tudnak venni.

A demokratákkal azért könnyebb viccelődni, mert ők legalább csinálnak valamit.

Nem akarnám, hogy jogi úton távolítsák el a hatalomból, mert akkor az alelnök Mike Pence követné.

Trumpot körbevevő embereknek is nekiment:

Sarah Huckabee Sandersről, az elnök sajtófőnökéről többek ezt mondta: “Tökéletes füstös szemsminkje van. Lehet már így született, de inkább az is csak hazugság. Igen, biztos, hogy hazugság.”

A negatív reakciók után a szakma Wolf mellé állt:

Seth Meyers: “Maguk kérték fel! Mintha egy szülő panaszlevelet írna a 6 éves fia szülinapi zsúrja után, hogy a vetkőzős lány műsora nem olyan volt, mint amire számítottak.”

Stephen Colbert: “Ti hívtátok oda? Nem tetszett? Akkor ne hívjátok többet, ne ilyen sunyi módon üzengessetek!”

Jimmy Kimmel: “Azért hívnak ilyenkor humoristát, mert ők odamondanak. Most meg kiakadtak mert valaki olyannak mondott oda, akinek ők nem akarták.”

Noah Trevors: “Nem volt szép dolog, hogy beszédében nőkre tett megjegyzést, Isten szerelmére, ő egy humorista és nem az elnök!”

A teljes monológ:

És mi a slusszpoén?

A gála után jelentette be a Netflix, hogy május 27-től önálló, heti műsort kap Michelle Wolf. Várható, hogy trumpos poénból nem lesz hiány…