Több okból is különleges volt a Britain’s Got Talent legutóbbi szériája. Most először fordult elő a tehetségkutató történetében, hogy humorista nyert, és ez volt az első alkalom, hogy cerebrális parézisban szenvedő ember vehette át a fődíjat (és hogy még érdekesebb legyen a szitu: a második helyen pedig egy Asperger-szindrómás humorista végzett).

A győztes 37 éves, Lee Ridleynak hívják, de a műsorban Lost Voice Guy (Hangját Vesztett Srác) néven indult. Hat hónapos korában alakult ki az agykárosodása, amelynek következtében megnémult. Gyermekként és fiatalkorában jelnyelven kommunikált, 30 éves kora óta tabletbe írja, amit közölni szeretne, és egy applikáció felolvassa szavait. Így adta elő stand-upját a műsorban is.

Azt mondja magáról, így most olyan, mint a fickó, aki bemondja, hogy hányas vágányra jön be a vonat. Ami igaz is, hiszen ugyanazt a beszédmodult használja, mint a brit államvasutak.

Lee Ridley élete tele van nehézségekkel, és a humor az, ami átsegíti a legrosszabb pillanatokon. Lee Ridley ugyanis nagyon vicces.

„Ha nem röhögsz a fogyatékos srácon, a pokolra jutsz”

„Sokan megismernek. Nehéz is lenne észrevétlennek maradni, ha egyszer úgy közlekedsz, mint egy zombi a Walking Deadből.”

“Egész életemben Newcastle-ben éltem, de még mindig szedtem magamra az akcentust.”

– ilyen poénokkal szórakoztatja a közönségét. Óriási sikerrel.

Angolul értőknek mutatjuk a középdöntős és a döntős produkcióját, valamint a pillanatot, amikor kiderül, hogy ő nyerte a világ egyik legismertebb tehetségkutatóját.

 

 

Fotó: Lost Voice Guy / Facebook