Jeselnik humora elég sötét, sokszor azzal viccel, amivel nem lehet. De nem öncélúan, inkább csak az ember kétszínűségére és az elég gyakran (és észrevétlenül) alkalmazott kettős mércére hívja fel a figyelmet. Humorát nem könnyű befogadni, szóval ezen kis válogatás után mindenki eldöntheti akarja-e látni élőben szeptember 4-én a Budapesti Kongresszusi Központban. Ja, és új műsorral érkezik, szóval itt nem lesznek poén spoilerek.

Egyesek szerint kifejezetten könnyű fogyatékos emberekkel viccelni, szerintem viszont nem. Nagyon sokáig kell nekik magyarázni a poénokat.

A volt barátnőmnek volt egy papagája… és úristen, hogy b*zmeg be nem állt a pofája. De a madár jó arc volt.

Van egy gyerek Afrikában, akinek minden nap eljuttatok 75 centet. Ebből etetik, ruházzák, iskolába járatják. Ráadásul ez az összeg eltörpül amellett, amit azért fizettem, hogy oda küldjék.

A barátnőm elmondta, hogy már miért nem vallásos. Őrült egy sztori. 12 éves volt, amikor a szülei egy 13 kilós krucifixet szögeztek az ágya fölé. Két hétre rá a kereszt lefordult a falról és felsértette az apja tarkóját.

A barátnőm nagyon ki van az új frizurája miatt. De nem értem, hogy miért ő sír, nem neki kell új barátnő után néznie.

Amikor befejeztem a gimit, a félre rakott pénzemből akartam venni egy motort. De anyám nem engedte. Volt egy testvére, aki motorbalesetben halt meg pont annyi idősen, 18 évesen. Szóval anyám azt mondta, hogy megkaphatom azt a motort.

Lehet, hogy optimista vagyok, de szerintem Amerika készen áll egy fekete sorozatgyilkosra.

Családomban gyakori az öngyilkosság, de jó hír, hogy általában egy generációt mindig kihagy. Szóval ha mázlim van, akkor a gyerekeim ölik majd meg magukat.

Nem vagyok jó a gyerekekkel. Legutóbb is véletlenül elejtettem a legjobb barátom kisfiát. De most komolyan… a védelmemre legyen mondva, hogy ki az az épeszű ember, aki felkér engem, Anthony Jeselniket, hogy legyek koporsóvivő?

Apám elég bonyolult ember volt: durván rasszista, de az apám volt, és mindig próbált jó apa lenni. Például azt hazudta nekem, hogy a Mikulás valójában fekete. Így nem fájt annyira, amikor megtudtam, hogy nem létezik.

Gyerekként hangyákat égettem meg nagyítóval. De már felnőtt férfi vagyok, most már inkább a macskák érdekelnek.

Az utóbbi két évet barátnőm gyilkosának keresésével töltöttem. De senki nem vállalja.

Az esemény Facebook-oldala.

Egy műsora érhető el Netflixen (csak angol felirattal)