29Ritka az olyan stand-up humorista, aki gyakorlatilag az egész műsorát nyakatekert megfigyelésekre és megállapításokra építi fel, de az amerikai Demetri Martin ilyen. Pókerarccal előadott őrült gondolatai a tragikusan fiatalon elhunyt Mitch Hedberget idézik. Magyarországon talán Hajdú Balázs ilyen.

 A horoszkópok sokkal pontosabbak lennének, ha az életemet megpróbálnám kevésbé specifikusan élni. “Mit csinálsz holnap?” “Hozok néhány döntést.”

Az előadás közben rendszeresen kommentálja magát (utólag a műsor anyagába szerkesztve a vágószobában), rendre kiforgatva a nézőpontokat, ezzel is rátromfolva saját poénjaira.

“Az egyetlen élethelyzet amikor lehet nálad egy zacskó szar, az egy kutya mellett történhet. Máskülönben elég problémás.”

Van, hogy bedob egy nehezebben magyarázható és így nehezebben érthető poént, majd a következő poén egy grafikon, amellyel megmutatja, hogy az előző poén hogy teljesített és azt is, hogy ő hogy szerette volna ha teljesít. De azt is megtudhatjuk többek között, hogy a vizes sportoknak és a beöntéseknek is van közös halmaza…

A The Overthinker című műsor Netflixen nézhető, sajnos csak angol/olasz/francia/német felirattal.