Hadházi László Megyünk a levesbe című új önálló estjével lép fel a Kongresszusi Központban szilveszterkor. Azt mondja, a műsor a butaság és az ész, amúgy igencsak vicces harcáról szól. Rossz hírünk is van: a butaság nyerésre áll.

A Tévélacinak vége?

Körbejártam vele az országot, rövidesen már a tévében is látható lesz, szóval jönnie kell az új műsornak.

Az új önálló ested címére utalva azt is mondhatnám, a Tévélaci ment a levesbe. De nem mondom.

Mondhatod. Mert tényleg ez lesz a november 15-től látható önálló estem címe: Megyünk a levesbe.

Miért?

Kiderül majd a műsorból, ami arról szól, hogyan butulunk el, milyen esélyünk van arra, hogy túléljük a hibáinkat. A butaság és az ész harcáról szól.

Melyik áll nyerésre?

A butaság kicsit vezet. De miért vagyunk olyan sokan ilyen kevés észre? És mi ez az egész szívószál hiszti? Miért védjük a bálnákat azzal, ha nem használunk szívószálat? Miért játszunk sámánt, és akarunk mindenkit meggyógyítani? Szomorú és nagyon vicces.

Szilveszterkor a már az említett új műsoroddal lépsz fel a Budapest Kongresszusi Központban. Több ezer ember előtt nem vész el a személyesség?

Ha jól csinálom, nem. Léptem már fel a debreceni sportcsarnokban ötezer ember előtt, és léptem fel családi napon, ahol kilencszázan vettek részt, igaz, közülük senki sem jött be a sátorba. Egyedül voltam bent, és nulla néző előtt csináltam meg a negyven percet.

Ennek mi volt az értelme?

Ez volt a dolgom. Aztán, amikor két hét múlva az emberek értékelték a családi napot, az lett az eredmény, hogy a szarvas pörkölt után én voltam a legjobb. Kiderült, hogy a sátorból kihallatszott minden, és tetszett az embereknek.

A szilveszter nagy ünnep?

Lehet jól csinálni. Szervezni kell saját Sziget Fesztivált, meghívni a zenész barátokat, főzni egy kondér lecsót, enni, inni, bulizni. Mi valahogy így szoktuk. Utána az első hét végén a barátaimmal elmegyünk valami borvidékre, vagy csak egyszerűen kirándulunk. A jó szilveszter nem túl bonyolult.

HADHÁZI LÁSZLÓ: MEGYÜNK A LEVESBE

Időpont: december 31. hétfő, 16 óra

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ – Pátria Terem

Jegyek itt!