Kiemelkedően sikeresen zárta tizenötödik évét a Dumaszínház: 2018-ban előadásait 323 913 néző tekintette meg. Ez azt jelenti, ha esténként nagyon szerényen is számolva csak ötven nevetéssel számolunk, akkor tavaly a színpadról közel 17 milliószor sikerült a humoristáknak megnevettetniük a közönséget.

A színpad mellett több televíziócsatornán is láthatók a Dumaszínház fellépői: csak tavaly 16 Showder Klub és 6 Comedy Club epizód került adásba.

A Corvin sétányon működő Dumaszínház előadásaira hónapokkal előre elfogynak a jegyek, de ugyanez a helyzet a vidéki, nagyobb játszóhelyeken is: a debreceni Főnix csarnokban a humoristák egyetlen nap alatt két előadást is tartottak, összesen 11 163 főnyi közönség előtt. A győri Audi Arénában 4814, Nyíregyházán a Continental Arénában 2464, míg a Budapest Kongresszusi Központban megtartott szilveszteri előadásokon 3877 néző vett részt. Márpedig ezek a számok – ahhoz képest, hogy a stand-up lényegét tekintve intim műfaj – elképesztően magasak! A fentebb sorolt helyszíneken egyébként a jövőben is lesznek stand-up előadások, mivel a Dumaszínház igyekszik Budapesten is mind több helyszínen eleget tenni az egyre növekvő érdeklődésnek.

A leghosszabb széria Kiss Ádám 80 perc alatt a Föld körül című estje volt, amit 162 előadáson 63 352 néző látott, márpedig ez alkalmanként, körülbelül négyszáz nézőt jelent, ennyien egy átlagos hazai, első osztályú futballmérkőzésre (sem mindig) szoktak ellátogatni.

Tavaly Magyarországon a Dumaszínház humoristái 180 állandó helyszínen játszottak, igaz egy városon belül sokszor több játszóhely is van. Ám a határon túl is közönség elé léptek, jelentősebb helyszín volt London és Bécs, az érdeklődéstől függően idén is folytatják majd nyugati kalandozásaikat. A Dumafüred Fesztivál ebben az esztendőben sem marad el, tavaly 7063 fizető néző választotta Balatonfüreden a parti sétány halárusai és diszkóklubjai helyett a humoristák előadásait.

A Dumaszínház művészei gyakorta megújulnak: tavaly az ugyancsak a Dumaszínház támogatásával alakult DEKK Színház bemutatóival együtt összesen 22 új műsort vittek a közönség elé. És nem csak a műsorok frissültek, a fellépők között is akadt számos vendégművész, így Puzsér Róbert, Laár András, Ceglédi Zoltán politikai elemző, Fábry Sándor, valamint a Central European Stand-up Gala előadásain a környező országok legismertebb művészei. A Dumaszínháznak egyébként 2018-ban lett egy új tagja is: Ráskó Eszter. A Fiatal Félőrültek Fesztiválján pedig egymás kezéből kapkodták ki a mikrofont azok, akik úgy gondolták, méltó utódai lehetnek a jelenlegi sztároknak.

Végül ne menjünk el szó nélkül a mellett sem, hogy a Dumaszínház iskolákat, óvodákat, egészségügyi intézményeket is támogat; a két legfontosabb az Eötvös József Gimnázium és a Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályának alapítványi háza a Démétér Ház, ahol a gyerekek a gyógyulás időszakában együtt élhetnek a szüleikkel.