A BuzzFeed megkérdezte olvasóit, mik voltak azok a kamuk, csúsztatások, félrevezetések és hazugságok, amiket szüleik annak idején sikeresen beadtak nekik, amikor még gyerekek voltak. A válogatásból válogattunk.

Katapult

Rengeteget veszekedtünk a bátyámmal, úgyhogy a hosszú autóutakon anyukám a „katapult ülés gombjával” ijesztgetett minket. Mindig ijedt csönd lett, amikor elhangzott. Csak amikor már tinédzser voltam, akkor kezdtem érezni, hogy mekkora képtelenség volt a kocsiból kilőtt gyerekek gondolata.
Scott Amidson

Illegális

Az apukám elhitette velem, hogy illegális játszani egy játékkal, ha az azon feltüntetett ajánlott korhatárnak nem felel meg az ember. Tehát ha például az állt rajta, hogy hét év felettieknek, és én még csak hat éves voltam, akkor törvénybe ütköző cselekedet játszani vele.
Lilly Smith

Karácsonyi csoda

A szüleim azt mondták nekünk, hogy ha karácsony reggelén hajnali hét előtt hozzáérünk az ajándékainkhoz, akkor csoda történik, és a meglepetések eltűnnek. Túl sokáig hittem ebben, és még miután tudtam az igazságot, akkor is féltem hozzáérni az ajándékhoz, nehogy eltűnjön.
Libby Rose Louise Packham

Röntgenkéz

Néha, amikor hazaértem az iskolából, a szüleim megvicceltek azzal, hogy hozzáértek a hasamhoz, és olyasmiket mondtak, hogy „Ó, úgy érzem pizza van odabent. Ó, és egy kis kukorica. Meg némi saláta.” Totál bevettem, hogy érzik, mit ettem, mivel apu orvos volt, anyu meg ápolónő. A valóságban az iskola heti hírlevelében olvasták, mit kapok ebédre.
Emily Aust

Kinder tojás

Nem ettem meg a tojást kiskoromban. Az volt az egyetlen mód, hogy anyukám néha belém erőltesse, hogy zöld és lila pöttyöket rajzolt rájuk, és azt mondta, hogy dinoszaurusz-tojások. A dinotojást természetesen rendkívül fincsinek tartottam.
emma-maym

Vajon a Dumaszínház fiatal humoristái is megengednek maguknak ilyen – khm… megkérdőjelezhető – módszereket a gyerekükkel szemben? Talán erről is szó esik az Apa nap előadásain.