Ráskó Eszter humorista, hogy stílszerűek legyünk: gátakat szakított át azzal, hogy Matrjoska című terhes vlogjában saját terhességéről egészen másképpen beszél, mint az emberek általában. Komolyan, viccesen, őszintén, lazán, kertelés nélkül.

Ráskó Eszter vlogját nagyon sokan követik, és sokan azt is tudják, hogy szülése előtti utolsó nagy színpadi megnyilatkozása a Matrjoska fesztivál lesz, amelyből már két ráadást is adnia kell, a második időpontja Június 8., 14 óra. A műsorban fellép tehát egy terhes nő és két férfi, aki látott már terhes nőt.

Utóbbiak egyike Janklovics Péter: „Azért egy kicsit meg vagyok szeppenve, hogy kétszáznegyven terhes nőnek mit tudok mondani én, aki az anyaságot ugyan gyönyörű dolognak tartom, bár teljesen átérezni nem tudom, mert nem vagyok anyuka, és kilencvenkilenc százaléknyi valószínűséggel nem is leszek az. Viszont jelen voltam mindkét gyermekem születésénél, és annyit biztosan állíthatok, hogy mindkét alkalommal elképesztő csodát éltem át. És erről azért van mit mondanom. Komolyan, viccesen, mindenhogy.”

 

A másik fellépő Musimbe Dávid Dennis, akinek még nincs gyereke, legalábbis nem tud róla. „Nekem még nincs gyerekem, úgyhogy én anyám aggodalmairól fogok beszélni, együttélésről, párkapcsolatokról, amelyek vagy így végződnek, vagy úgy… Amúgy nagy respekt a szülő nőknek, már csak a fájdalomküszöbük miatt is, az enyém olyan, mint egy fél órája született pocoknak: ha a csajom kinyom a hátamon egy pattanást, legszívesebben betegállományba mennék.”

 

 

 

Az est főszereplője Ráskó Eszter, akit arról kérdeztünk, miért jobb a terhességről viccesen és lazán beszélni, mint párás szemmel, az égre tekintve, csak komolyan. „Mindennek ilyen szemlélettel állok neki, mert ilyen a természetem. Persze értem, hogy az emberek szeretnek úgy beszélni a terhességről, hogy az valami magasztos dolog, mert  a társadalom elvárásai szerint így kell rá gondolni. Én viszont nem hiszek abban, hogy úgy kell valamire gondolni, ahogyan azt elvárják. Szeretek inkább őszintén élni, mert én ezt választottam. És az őszinteségben éppúgy benne vannak a kérdések, a félelmek, a kételyek, mint a magasztos és vicces gondolatok. Nem érzem úgy, hogy azért, mert terhes vagyok,  a Szűz Mária megszállta a testemet, és ettől kezdve már csak csókolommal lehet nekem köszönni.”

 

Szóval: Matrjoska fesztivál június 8-án is Janklovics Péterrel, Musimbe Dávid Dennisszel és Ráskó Eszterrel, valamint az est végén egy nagy-nagy beszélgetéssel, amelynek során a nézők bármit kérdezhetnek, mesélhetnek. Fókuszban Ráskó Eszter jelmondata: Könnyű szülést!