Szeptember 11-én kerül a boltokba, egyelőre még csak előrendelhető Kőhalmi Zoltán: A férfi, aki megölte a férfit, aki megölt egy férfit című könyve, de az előrendelések alapján máris vezeti a Libri online sikerlistáját! A kötet lényegében skandináv krimi paródia. Van benne izgalom, poén és feltűnnek benne különös, kissé őrült alakok is.

Kőhalmi eredetileg paródiakönyvet szeretett volna írni, amelyben lett volna egyebek mellett szakácskönyv paródia, vámpíros könyv paródia, útikönyv paródia, skandináv krimi paródia és hasonlók. Aztán elsőként elkészült a skandináv krimi rész, és olyan jó lett, hogy ezzel megpecsételődött a mű további sorsa.

A főszereplő Bjørnsen felügyelő és egy 15 éves lány, akit árván talált egy gyilkosság után, és egy redőnyös iratszekrényben nevelt fel.

– Sokan kérdezik, miért nem olyan szövegeket írok a könyvbe, amiket a színpadon mondok – nyilatkozta nemrégiben a könyv kapcsán Kőhalmi Zoltán. – Azért mert ezt nem lehet. A stand-up csak élőszóban működik. A színpadon elhangzó mondatok nem könyvbe valók. Amikor az ember ír egy regényt, akkor saját univerzumot épít, és a színpadi előadással ellentétben nem a saját hangján beszél. Én most ebben lubickolok.”

Akkor viszont felmerül a kérdés: milyen is lett a könyv, amely szeptember elején jelenik meg, de már előrendelhető. Cserna-Szabó András író azt mondja róla:

„Mintha egy őrült posztmodern író állna neki egy norvég krimi megalkotásának, de közben féktelen humora nem hagyná, hogy a dolgok a rendes medrükben csordogáljanak. Végül egy agyament paródia születik, amiben a skandináv bűnügyi regények minden jellemző alkatrésze megtalálható: alkoholista, antiszociális nyomozó; gyermekkori traumák, társadalomkritika, titkosszolgálat, külföldi maffiák, extrém gyilkolási formulák, hullahegyek és a többi…”