A Dumaszínház a következő hónapokban 12 bemutatóval várja a közönséget. Lesz köztük bűvészműsor, zenetörténeti stand-up, Kőhalmi Zoltántól megtudjuk, hogy mi köti össze Vágási Ferit a barlangrajzokkal, Bödőcs Tibortól meg azt: mi történik, ha felüti a fejét a kolera a Vackor csoportban. Fülöp Viktor új önálló estjén fellebben a fátyol a takarókat letakaró takarókról is, színpadra lépnek a legnépszerűbb humoristák és azok is, akik éppen a népszerűség felé igyekeznek.

LEHETETLEN

Hajnóczy Soma önálló estje

A Dumaszínházban szeptember 26-án lesz a bemutatója Hajnóczy Soma bűvészvilágbajnok Lehetetlen című önálló estjének. Zene, stand-up, de elsősorban bűvészmutatványok szórakoztatják majd a nézőket. Soma azt ígéri: a kedvenc trükkjeivel kápráztatja a nagyérdeműt, és nevetni is lehet majd. A műsor címe az, hogy Lehetetlen, de Hajnóczy Soma tartott már különféle cégeknél motivációs előadásokat arról, hogy semmi sem lehetetlen. Most akkor mi az igazság? Ez is kiderül.

 

BEMUTATÓ: szeptember 26.

 


ZENEBU@IK

Janklovics Péter és Elek Péter önálló estje

Hogyan születtek a legprimitívebb slágerek? És a legösszetettebb zeneművek? Vajon mi ihlette a Bulibáró, a Jódli dili, vagy éppen a Bahama mama megszületését? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekkel foglalkozik Janklovics Péter és Elek Péter új estje, a Zenebu@ik. Zenetörténeti stand-up, amelyben a két humorista a zene keletkezését és evolúcióját vizsgálja a ballagási daloktól, a diszkóslágerekig.

BEMUTATÓ: szeptember 28.

 

 


EGY SZÓNAK IS SZÁZ A VÉGE

Hadházi László, Lakatos László, Musimbe Dávid Dennis és Fülöp Viktor új estje

Hadházi László és a Dumaszínház fiatal előadóinak új műsorában mondatok hangzanak el. Brávó, mondják most önök, hatalmas titokra derült fény!  Csakhogy ezek nem átlagos mondatok, hanem egy elképesztő mondatgyűjtemény gyöngyszemei. Egy-egy előadó egy-egy mondatot szed majd atomjaira, gondol tovább, facsar ki, és indít útnak a humor óceánjában. Utcán, kocsmában vagy televíziós műsorokban, például a Való Világban talált aranyrögök ezek. Szeretehiányra van szükségem!” „Torkomon éreztem a gombócot.”  Ugye, ugye?!…

BEMUTATÓ: október 6.

 


TÖRTÉNJEN BÁRMI

Kőhalmi Zoltán új önálló estje

Aki eddig félretolta az élet nagy kérdéseit, mondván, ezek megválaszolása kizárólag a legrafináltabb gondolkodók dolga, most nyugodtan adja át magát a csodának: némelyikre választ fog kapni! Például arra, hogy mi köti össze Vágási Ferit a barlangrajzokkal? Vajon el lehet-e mesélni egy rémtörténetet gázkonvektor mellett? Vagy ehető-e a borsos varjúháj?  Kőhalmi Zoltán új önálló estjének fókuszában a történetek állnak. Azok a történetek, amelyek látszólag hétköznapiak. Kivéve, ha ő meséli el őket…

BEMUTATÓ: október 16.

 


NAGYÁRPI

Ráskó Eszter új önálló estje, vendég: Ács Fruzsi

Hogy miről szól majd az est? A Matrjoska-sorozat után szabadon, mindenről, amit nem bír el az internet. 1. “Titkos önismereti szeánsz. Ego áldozat az önfeledtség oltárán” Diplomás rokon. 2. “Az est Macskákat csak nyomokban tartalmaz, óriási csalódás.” Manci. 3. “Nagyárpinagyárpinagyárpi!” Mindenki.

BEMUTATÓ: október 18.

 


BÉKÉVEL JÖTTÜNK

Lakatos László és Musimbe Dávid Dennis új önálló estje

Október 19-én mutatja be Békével jöttünk című új közös estjét Lakatos László és Musimbe Dávid Dennis. Izgalmas előadás lesz, amelyben a Dumaszínház cigány és fekete származású előadója kendőzetlenül beszél arról, hogyan gondolkodnak róluk az emberek, és kiderül az is, hogyan gondolkodnak ők minderről. Ebben a műsorban biztosan nem lesz tabu és feszengés, lesz viszont felszabadult szövegelés és némi színészi játék is. Belépés csak jeggyel és persze békével!

BEMUTATÓ: október 19.

 


TUCAT-FÉLTUCAT

Ács Fruzsi, Benk Dénes, Csenki Attila, Elek Péter, Fülöp Viktor, Janklovics Péter, Kertész Ricsi, Szabó Balázs és Tóth Edu estje

A Tucat-féltucat című esten csupa olyan poén hangzik majd el, amit még soha, senki sem hallott, talán még az sem, aki mondja. Vadonatúj szövegek, elképesztő történetek. Tóth Edu például elmeséli, milyen a sziklamászás oxigénpalack nélkül, vagy az éjszakai kirándulás a medve barlangjába.

BEMUTATÓ: október 27.

 


CSALÁDI EZÜST

Fülöp Viktor új önálló estje

„Az esten kiszellőztetem a legféltettebb kincseimet, kalapács alá kerül a szennyes mellett a vasalandó is. Olyan témákat metszek ki eddigi életemből, melyekről a terített asztalnál nem mertem őszintén beszélni, de a színpad semmiképpen sem úszhatja meg.” Fülöp Viktor azt mondja: bepillantást nyerhet a közönség egy leninvárosi 9. emeleti tanácsi lakásból induló család örömeibe, vívódásaiba, és fellebben a fátyol a takarókat letakaró takarókról is.

BEMUTATÓ: november 8.

 

 


KOLERA A VACKOR CSOPORTBAN

Bödőcs Tibor új önálló estje

Bödőcs Tibor az új estjéről egyelőre csak ennyit árult el: “Az emberiség nagy kérdéseiről és a hétköznapok prózai, kis pillanatairól fog szólni a műsor.” De hát Bödőcs többször elmondta már, hogy „A humor egyfajta permetszer a nyílt társadalomban is jelen lévő baktériumok, a csőlátás, a fanatizmus és a butaság ellen. A humor vitamin. Cinkosság a nézővel, összekacsintás, hogy kiröhögjük azokat. Vagy ezeket.” Most sem lesz ez másként.

BEMUTATÓ: november 6.

 


AZ ÚJRAHASZNOSÍTOTT FÉRFI

Csenki Attila új önálló estje

„Hogy ne őrüljek meg negyvenen túl, ügyeskedek a házasságban, a közlekedésben, a pénzügyeimben, a takarításnál, a bevásárlásnál, a kapcsolataimban, a társasházban…, de ettől lehet, hogy egyszer megőrülök. Azt hiszem, néha kocsmáznom kellene. Valójában néha kocsmázok. Valahol kell vitázni a többi szakértővel, a dédelgetett XXI. századi jóléti problémáimról. Közben fel kellene készítenem három lánygyermekemet az ismeretlen jövőre.”

BEMUTATÓ: november 15.

 


XYZ 

Ács Fruzsina, Csenki Attila, Szabó Balázs Máté és Janklovics Péter új estje

Plusz-mínusz húsz év, maradhat? – XYZ generációs est …”Nem! Csak a 20 éveseké a világ.”

BEMUTATÓ: november 29.

 

 

 


MIT LEHET, MIT TENNI!

Hajdú Balázs új önálló estje

„Túl sok a szúnyog, havasak az utak, horkol a párom, egyedül hányok, olvad az Antarktisz, ég az erdő, nincs vécépapír, a szarvasmarhák szellentenek, fecskék sincsenek, ellopták a pénzt, lottóznom kéne, nem vagyok vega, viszket a csípés, elment a facebook, megjött a szerelő…”

Egy est a különböző problémákról, és még inkább arról, hogy mit is kezdjünk velük. Vagy, ahogy Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója mondta: „Nagyon profin kell hozzáállnunk a párharchoz, de a célunk természetesen a továbbjutás.”

BEMUTATÓ: november 30.