Hangyatartó lett Kőhalmi Zoltánból, ráadásul erről a szokatlan tevékenységről kisfilmeket is forgat – tudta meg humorszakmai portálunk, ezért megkerestük (természetesen csak telefonon) az illetékest, hogy áruljon el további részleteket.

 

Ez olyan projekt, amit már rég kitaláltál, csak még nem volt időd megvalósítani, vagy a karantén hozta ki belőled?

Régi történet ez: már a Pesszimizmus előnyei című estemen is szóba kerültek a hangyák, és hogy hogyan látják ők a világot. Akkoriban belekezdtem kutatómunkákba és a gyakorlatba egy méhész haverom segítségével. Elég kudarcosan indult a hangyatartó karrierem, nagyon sok jószág elpusztult a kezeim között. Viszont beleszerettem ebbe a hobbiba.

Hogyhogy csak most lesz belőle filmsorozat?

Amikor színpadon beszéltem erről, azt vettem észre, hogy az emberek nem veszik komolyan a témát; sokszor van ez, hogy azt hiszik, csak kitalálok dolgokat, meg viccelek, pedig általában a valóságról igyekszem mesélni. És talán el sem tudták képzelni, hogy valójában hogyan tart az ember hangyákat. Ez a mostani bezártság meghozta a lehetőséget: nekem is több időm lett, és így meg is tudom valósítani a hangyastúdiót.

A micsodát?

A garázsban kialakítottam egy hangyastúdiót. A hangyászás úgy kezdődik, hogy keresünk egy zugot. Csak én rájöttem, hogy ez egyben lehet tévéstúdió is. Mindent otthon megtalálható házibarkács eszközökkel, sufnituning módon valósítok meg, így az egész nagyon passzol a karantén műfajához. De ezt úgy értsd, hogy az összes animációt és szemléltető ábrát így gyártom. A főcímet is én készítettem, én dúdolom alá a zenét. Teljesen one man show.

Jól sejtjük, hogy humoros tartalom mellett oktatóvideóként is működik majd?

Ismeretterjesztő sorozat lesz: a hangyák életéről és a hangyatartás mikéntjéről is beszélni fogok. Mondhatni, hangyaszakkör lesz. Azt szeretném, hogy ne csak szórakoztató legyen, hanem tényleg el is lehessen az epizódokból sajátítani ezt a fontos tudást, és minél többen megszeressék ezt a csodálatos és olcsó hobbit. Persze azért viccesnek is szánom.

Hogy állsz a forgatásokkal?

Az első epizód kész, illetve a bakiparádéból már több évadnyi összegyűlt. Kétperces epizódok készülnek egyébként.

Hol lesz mindez látható? És mi lesz a címe?

A Facebook-oldalamon. Z, a hangyás néven fut majd.