Elkészült Kőhalmi Zoltán második regénye, Az utolsó 450 év címmel. Nagyjából ennyit tudtunk a könyvről, úgyhogy megkérdeztük magát a szerzőt, hogy a skandináv krimi-bestsellere után ezúttal milyen műfajra, sztorira, hősökre számíthatunk.

Ez egy sci-fi regény, ami egy macimézes flakon és a kupakja kalandjairól szól – a két hős négyszázötven év alatt bomlik le, innen a cím is. Olyan kérdésekre kapunk választ, hogy mivé lesz a Maci, és mivé lesz a bolygó. Összefoglalva: hulladékgazdálkozási science fiction, amelyben a szemét körül forognak a dolgok.

Rákérdeztünk, hogy jól értettük-e, hogy a maciméz kupakja is egy külön szereplő. Tényleg az:

A Kupaknak külön identitása van. Mindent érzékel és fejlődik.

A humorista elárulta azt is, hogy sok (emberi) generáción át követhetjük a flakon és a kupakja sorsát, szó lesz továbbá egy szakításról is, méghozzá a maciméz okán. Ez lesz végül, ami megpecsételi az ő sorsukat és a Föld sorsát is, mondta Zoltán, de többet természetesen nem akart elárulni spoilerveszély miatt. Annyit azért elmesélt, hogy ő maga is vett egy macimézet, amikor elkezdte írni a regényt.

Majdnem egy évig együtt éltem egy flakonnal és a kupakjával. A feleségem egyszer rajtakapott, hogy beszélgetek a Macival. De hát hogyne beszélgetnék!

A könyv szeptemberben jelenik meg, de már előjegyezhető!

 

Itt láthatod Kőhalmi Zoltánt élőben