Thália lotyója – Ha én egyszer fényt kapok címmel jön Janklovics Péter első önálló estje. A színész/humorista hosszú évek óta stand-upol, vajon miért pont most jött el az ideje az első önálló estnek? És miről szól majd? Ilyesmikről kérdeztük a főhőst.

 

Miért pont most érezted elérkezettnek az időt, hogy önálló esttel jelentkezz?

Sokszor a lustaság szabott ennek gátat, de igazából a Supra Hitsnél találtam rá az önálló estek szépségére, ahol…

Bocs, de… ott nem ketten vagytok Eduval a színpadon?

De, igen, és imádom is a közös baromkodást, ugyanúgy, ahogy Elek Petivel is a Zenebu@ikat. Viszont közben rájöttem, milyen jó, ha egy fellépés nem csak félórás, van idő mindenre, jobban ki lehet fejteni témákat, és az egésznek van egy íve. Megéreztem a kihívást, és hogy eljött a szólóest ideje.

Mi követte az elhatározást?

Az előkészületek. Aztán az egészet negyvenháromszor keresztülhúzta a covid. Most viszont már úgy tűnik, végre elérkezik. Nagyon várom.

Az est címe alapján a színház lehet a tematika. Mi mindenről esik szó?

Nagyon adta magát a téma, hiszen az életemben már hosszabb az a szakasz, amit a színház bűvkörében töltöttem el, mint az, amit nem. Mindig előjött a színház a különböző stand-up műsoraimban, de most rendszerezve, összegezve is elhangzik.

Hány színész kerül majd kellemetlen helyzetbe az ested után? Vagy nem lesznek fekve hányós sztorik a színészbüfékből?

Igyekszem ezeket mellőzni. Vagy legalábbis redukálni. Csak azokat a színészeket nevezem meg az előadásban, akikről nagyon szépet mondok. Akiről rosszabbakat, azt még körülírni sem szeretném, mert nagyon hamar kiderülne, kiről van szó. Akit biztosan meg fogok nevezni, az a mesterem, Ádám Tamás, akinek mindent köszönhetek, aki elindított a pályán – kicsit az is a célom, hogy az ő emlékének dedikáljam ezt az estet.

 

Thália lotyója – Ha én egyszer fényt kapok // Janklovics Péter önálló estje – BEMUTATÓ
2022.01.21. – 19:00
KOMPÓT DUMAKLUB
Jegyvásárlás