Immár Musimbe Dávid Dennis is beállt azon stand-uposok sorába, akik önálló esttel jelentkeznek a Dumaszínházban. A No para! című előadáson elég különleges témákat jár körül – a szorongástól a hipochondriáig. A humoristával beszélgettünk.

 

Miért pont most érezted azt, hogy eljött az ideje egy önálló estnek?

Hat éve vagyok már színpadon, bizonyos értelemben végigjártam a ranglétrát: először öt perceket stand-upoltam, aztán tízet, Hadházi előtt pedig már húsz-harminc perces műsorokat nyomtam. A Lakatos Lacival közös Békével jöttünk pedig másfél órás, így most már nem éreztem már olyan lehetetlen küldetésnek az önálló estet, mint mondjuk két éve. Úgyhogy gondoltam, mire várjak!

Miért pont a para a téma?

Sokat gondolkoztam, hogy miről szólhatna az első est, ami valamennyire bemutatkozás is. Arról már nagyon sokat beszéltem, hogy félig afrikai vagyok, így ezt a témát kizártam. Azon kezdtem agyalni, mi lehet az a dolog, amiről szívesen beszélek, ami tényleg én vagyok, és tök őszinte. Amióta az eszemet tudom, parás vagyok, de erről nem szerettem volna soha beszélni – nem hogy színpadon, hanem egyébként sem, hiszen valahol szégyelltem ezt a szorongást, ezt a hipochondriát. Viszont rájöttem, hogy ez is én vagyok. Ráadásul nagyon sok embert érint ez a probléma, és az jutott eszembe, hátha még nekik is tudok segíteni. És persze ez nekem is terápia, hogy nyíltan tudok erről beszélni embereknek.

És hogy lesz ebből stand-up? Közös feszültségoldás? Kinevetitek magatokból a feszkót?

Nyilván a vicces részét próbálom megragadni, szerintem ez így win-win. Ezek a félelmek létező dolgok, nem lehet őket szőnyeg alá söpörni. Lehet ezekkel élni, lehet ellenük tenni, dolgozni rajtuk.

Eddig egy előadás volt, hogy sikerült?

Annak ellenére, hogy nagyon félős vagyok, ezúttal valamiért nem paráztam úgy, ahogy szoktam. Gondolkodtam, hogy miért, és az egyik oka biztosan az, hogy az emberek ezúttal kifejezetten miattam, az én műsoromra vettek egyet. Az, hogy az összes jegy elkelt, hogy tök tele volt a hely, adott nekem egy olyan magabiztosságot, hogy bátran bele tudtam állni a teljesen új, először elmondott szövegekbe. Az elejétől fogva azt éreztem, hogy sikerült berántanom a közönséget.

 

No para! – Musimbe Dennis önálló estje, műsorvezető: Fülöp Viktor – következő előadások:

Helyszín: KOMPÓT DUMAKLUB

Időpontok:
2022.02.18. – 19:00 (Minden jegy elkelt)
2022.02.25. péntek 19:00 (Jegyvásárlás)
2022.03.21. hétfő 19:00 (Jegyvásárlás)
2022.04.21. csütörtök 19:30 (Jegyvásárlás)