Április 30-án lesz a Corvinban Dombóvári István Kettőskereszt vagy amit akartok című estjének budapesti búcsúelőadása. Megkérdeztük a humoristát, milyen érzések kavarognak benne.

 

Számon tartottad, hány előadás ment le?

Körülbelül százötven. Hosszabbra nyúlt az országos turné, mint a korábbi estjeimnél, de ez nemcsak az érdeklődésnek köszönhető, hanem a Covidnak is: a járványhelyzet miatt kétszer is megszakadt a turné.

Milyennek érezted a Kettőskeresztet?

Az ötödik önálló estem volt. Az eddigiek közül a legmozgalmasabb és a legrugalmasabban formálódóbb, mert miközben zajlott a turné, történt egy s más velem: megnősültem és lett egy gyerekem.

Szomorkodsz, hogy búcsúzol ettől az esttől? Még nyomnád tovább?

Egyáltalán nem szomorkodom. Pont elég ideig futott; ennek ennyi az életciklusa. 2019-ben volt a premierje, és ha már olyan témákról kezdesz beszélni, ami már nem aktuális, az már úgy nem jó. Örülök neki, hogy nagyon sokan megnézték, örülök neki, hogy az egész országba eljutott.

A Corvin után lesz még egy salgótarjáni búcsúelőadás is. És mi lesz utána?

Egy kicsit visszavonulok. Eddig úgy volt, hogy mire befejeztem egy turnét, már kész volt az új előadás, de most nincs. Úgyhogy egy picit örülök annak, ami eddig volt, és kicsit hátra kell dőlnöm. Igyekszem pihenni, feltöltődni. Most, hogy megint kinyílt a világ, lehet utazni, próbálok megélni új dolgokat és inspirációt gyűjteni. És remélhetőleg jövőre vissza fogok térni a hatodik estemmel.

 

Kettőskereszt vagy amit akartok – Dombóvári István önálló előadása, műsorvezető: Bellus István
2022.04.30. – 20:00
Corvin Dumaszínház
Jegyvásárlás