Izgalmas premier előtt állunk: május végén olyan előadó érkezik a Kompótba, akinek még nem volt önálló estje a Dumaszínházban. De most jön Rainer-Micsinyei Nóra és az Innen szép nyerni című előadás. A fellépővel beszélgettünk.

 

Honnan az ötlet, hogy stand-up ested lesz a Dumaszínházban?

Több videót is készítettünk már Ráskó Eszterrel, ő is felvetette, hogy tök jó lenne, ha stand-upolnék, de bennem is már régóta érlelődött ez a gondolat, aztán érkezett egy e-mail Szabó és Litkaiéktól, amiben felkértek, hogy csináljak egy önálló estet.

Mire számíthatunk az első esteden? Milyen témák kerülnek szóba?

Leginkább személyesek: beszélek a gyerekkoromról, a félelmeimről és a nagymamámról is. De szó lesz a generációm téblábolásáról, a színészképzésről, a szerelemről és az MTK-ról.

Az utóbbi milyen szövegkörnyezetben kerül elő?

Az MTK? Az a szerelem. Onnan tudod, hogy szerelmes vagy, ha szombat délután egy MTK-meccsen találod magad.

De az előadás címe, az Innen szép nyerni, nem az MTK-ra vonatkozik, ugye?

Nem. Arról van szó, hogy milyen mintákat kaptam életem során a családomtól, a tanáraimtól, és hogy mennyire lehet azokkal boldogulni. Bár tény, hogy most épp az MTK-ra is igaz lehetne.

A főpróbákon már túl vagy. Milyen érzések kavarognak benned?

Eléggé paráztam, de óriási élmény volt. Az első után nagy kő esett le a szívemről, főleg, hogy korábban húsz perceket beszéltem színpadon, most meg hatvan perces stand-uppal készültem, úgyhogy az anyag nagy részét most mondtam el először közönség előtt, előtte Deés Enikő dramaturgnak mondtam csak el különféle öltözőkben, vele tettük össze az egészet. Szóval nagyon jól sikerültek.

Mennyire izgulsz a premier előtt?

Nagyon.

 

Innen szép nyerni – Rainer – Micsinyei Nóra önálló estje- BEMUTATÓ
Időpont: 2022.05.27. – 19:00
Helyszín: KOMPÓT DUMAKLUB
Jegyvásárlás