Csodabogarak – ez a címe Hajdú Balázs új önálló estjének. Akikről szó lesz: Lionel Messi, Elon Musk, Kodály Zoltán, Albert Einstein, Ernest Hemingway és Bobby Fischer. A humoristát kérdeztük a szokatlan témaválasztásról.

 

A világ számtalan zsenije közül miért pont őket választottad?

Ők jutottak eszembe.

Bővebben?

Van valamilyen kapcsolódásom velük. Én is fociztam, Messit nagyon szeretem, különleges karakter – ahogy a többi felsorolt személyre is igaz, hogy egyszerre zsenik és különleges emberek. De érzelmi alapú is a választásom, hiszen például lehetett volna Messi helyett Ronaldo is, akit szintén elismerek, de szerintem Messi sokkal nagyobb karakter. Hemingwaynek nagyon szeretem a könyveit, Einsteines pólóm már középiskolában is volt. Kodály Zoltán élete pedig már előkerült énekórákon is. Egyetlen kakukktojás van talán, aki inkább a sakkvilágban ismert: Bobby Fischer. Róla viszont nagyon sokat mesélt apukám, aki a sakkedzőm is volt egyébként.

Van közöttük olyan, aki a többiekhez képest közelebb áll hozzád?

Talán Messi. Nemcsak azért, mert látványosan focizik, és mert gyorsan izeg-mozog, hanem a tekintetben is különleges, hogy emberként mennyire halk. Nagyon érdekes karakternek tartom; vele is kezdtem a kutatást. Elég komoly kutatómunkát végzek egyébként, interneten és könyvekben is próbálok utánanézni az említett zseniknek.

Jól érzem, hogy a Csodabogarak az eddigi estjeidhez képest is rendhagyó lesz?

Több szempontból is. Elsősorban azért mert tényleg csak ez a téma. Itt most nem a családomról, a kutyámról vagy a nyitott kapcsolatomról beszélek. Az is kiderül, hogy az én agymenéseim mennyire illeszthetők össze más emberek hülyeségeivel. Nagyon kíváncsian várom a februári premiert.

 

Csodabogarak – Hajdú Balázs önálló estje – FŐPRÓBA
Időpont: 2023.02.04. – 21:00
Helyszín: KOMPÓT DUMAKLUB
Jegyvásárlás

Csodabogarak – Hajdú Balázs önálló estje – BEMUTATÓ
Időpont: 2023.02.17. – 19:00
Helyszín: KOMPÓT DUMAKLUB
Jegyvásárlás