Az ADHD Studio bemutatja: Csenkiföldje – ez Csenki Attila új önálló estjének címe. Az előadás leírásában számos kérdés olvasható, amelyekre egytől-egyig válaszol a humorista az esten.

Milyen az élet négy nővel mozaikcsaládban? / Miért volt felszabadító megtudni, hogy figyelemzavarom van? / Milyen az ideális apucitest? / Hogyan éltem túl a gyermekkorom? / Kockáztassuk a házasságot egy konyhabútor-cseréért? / Szülési szabadság férfiaknak? / Miért frusztrálják egymást a nők? / Hogyan (ne) beszélgessünk játszótéren?

Abban maradtunk Attilával, hogy – amolyan öninterjú-jelleggel – a fenti kérdéseiből kettőre exkluzíve válaszol nekünk. Íme az első kérdés-válasz:

Miért volt felszabadító megtudni, hogy figyelemzavarom van?

Nekem nem az apám volt hülye, hanem én. Negyvenéves koromig gyötört az önvád – egy belső harc volt, nem értettem, hogy mi bajom van. Aztán szerencsére kiderült, hogy figyelemzavar áll a háttérben, annak minden tünetével. Óriási megkönnyebbülés volt. Így negyvenéves koromban megtanultam elfogadni magam. Meg kell tanulnom örülni annak, ami összejött eddig az életben, például, hogy boldogságban, szeretetben élek négy nővel.

Hogyan éltem túl a gyermekkorom?

Mivel anyám 45 évig kórházban dolgozott, és heti két alkalommal mentem be hozzá, sok balesetes gyereket láttam. Ezért aztán azt hittem, mindenki úgy nőtt fel, mint én, hogy sok baleset érte. Negyvenöt évesen kellett megtudnom, hogy egyáltalán nem általános dolog, ami velem történt: nekem négy komoly fejsérülésem volt gyerekkoromban – az a meglepő, hogy egyáltalán beszélni tudok. Lehet, hogy egy biológiai csoda vagyok.

 

Hát… kemény gyerekkor, erős válaszok. De Csenki Attila önálló estjén természetesen a humoré a főszerep. És persze választ kaphatsz a többi kérdésre is.

 

Az ADHD Studio bemutatja: Csenkiföldje – Csenki Attila önálló estje, műsorvezető: Török Ádám
2023.05.18. – 19:00
KOMPÓT DUMAKLUB
Jegyvásárlás

Az ADHD Studio bemutatja: Csenkiföldje – Csenki Attila önálló estje, műsorvezető: Török Ádám
2023.06.17. – 19:00
KOMPÓT DUMAKLUB
Jegyvásárlás