Dupla előadással ünnepli Hadházi László a 60. születésnapját – Hatvanban. Az érdeklődés akkora, hogy a február 10-ére meghirdetett előadásra pillanatok alatt elfogytak a jegyek, így meg kellett hirdetni előző napra egy másik estet is. Az ünnepi fellépésről és még másról is beszélgettünk a humoristával.

 

Milyen volt a 2023-as éved?

Eredményes és – az évvégi arénaturné miatt – kicsit fárasztó is. Idén 35 éve, hogy a pályán vagyok, az év másik fontos évfordulója az volt, hogy húsz éves lett a Dumaszínház, amelynek húsz éve vagyok a tagja.

Hogy érezted magad a szülinapi gálán?

Addig csodálatosan, amíg Kiss Ádám fel nem ugrott a hátamra a meghajlásnál. Az úgy hiányzott, mint sz*r a zsebbe.

Miről fog szólni 2024?

Három új műsorra is készülök. Kiszálltam a Duma Aktuálból – részben azért, mert elegem lett a közéletből. Rájöttem, hogy amikor nem csináltam, sokkal tájékozatlanabb voltam közügyekben, és az jobb is volt nekem. Mostantól inkább olyasmivel szeretnék foglalkozni, ami érdekel, ami szép, ezért is döntöttem úgy, hogy három önálló estet is csinálok.

Halljuk a részleteket!

Lesz ugye a Hadházi 60 Hatvanban. Ez az est az unikális jellege miatt csak korlátozottan látható, amolyan butikkuli lesz. Februárban már jön a bemutatója Az utolsó éjszaka joga című estnek, ami tabutémákkal foglalkozik, de hogy miért, azt egyelőre nem szeretném megindokolni. És írom a Kutyák című estet is. Ez a cím persze áthallásos is lehet, de nem az lesz. Tényleg csak a kutyákról lesz szó. Többnyire. A kutyák kedvesek meg szépek meg szeretik az embereket, és nem játsszák meg magukat, mint a politikusok.

A Hadházi 60 Hatvanban estről még azért elárulsz pár apróságot?

Amikor születtem, még koncertezett a Beatles. Amikor iskolába kezdtem járni, Jimi Hendrix még élt. Amikor középiskolába jártam, akkor olyan fontos volt a zene, mint a levegő. Most meg annyi zene van, mint a fene. Akkor mindenki pofázott, kevesen zenéltek, most meg mindenki zenész akar lenni, az is, aki nem tud egyetlen akkordot se – csakhogy most meg azt akarják hallgatni az emberek, ahogy mások beszélnek: stand-up, podcast… Régen úgy utáltuk az összes rádióműsorban, hogy mindig pofázott valami álbölcs, és tudtuk kívülről, mikor lesz zenei műsor a rádióban – most meg a liftből meg a rökamiéból is zene szól, és az emberek meg azt akarják, hogy valaki beszéljen nekik.

Ezek mind szóba kerülnek a különleges esten?

Sőt. Lesz zene is, de ennél többet nem árulhatok el.

A Hatvanban megrendezett hatvanadik után a következő kerek szülinapod melyik településen tartod?

Amit megünnepelünk, az a Hadházi 100 lesz – felkészül: Százhalombatta!

 

Hadházi 60 Hatvanban! – Hadházi László önálló estje
Időpont: 2024.02.09. – 18:00
Helyszín: Hatvan – Hatvani Sportcsarnok
Jegyvásárlás