Elek Péter már elmondhatja magáról, hogy nemcsak stand-uposként szerepelt színpadon: a Körúti Színház Meseautó című zenés darabjában tűnt fel beugróként. De hogy került oda? Erről kérdeztük a humoristát.

„Galambos Zoltán, a Körúti Színház rendezője volt egy Zenebu@ikon – még három éve. (Janklovics Péter is játszik a Körúti Színházban – a szerk.). Bejött az öltözőbe az előadás után. Én akkor tudtam meg, hogy ő kicsoda, és a kanapén fetrengve megkérdeztem tőle, hogy „amúgy én mikor kapok szerepet?”. Viccesen azt mondta, hogy majd egyszer sor kerül rá. Eltelt három év, és egy vasárnap este felhívott, és megkérdezte, hogy milyen gyorsan tudok szöveget tanulni.”

Mint kiderült, a Meseautó című darabba kellett egy beugró színész. Galambos Zoltán megkérdezte a humoristát, lenne-e kedve egy szerephez.

„Nagyon csodálkoztam, de tetszett a dolog, mindig is ki akartam próbálni magam színdarabban. Megkérdeztem, mikorra kellene megtanulnom a szöveget. »Szerdára«. Ismétlem, ez vasárnap este kilenckor volt. Rengeteg dolgom lett volna, de mindent félredobtam, és megtanultam nagyon sok oldalnyi szöveget, meg egy dalt is. Így lettem a Meseautóban Pista, az inas. Tahi Tóth László fehér inge volt a jelmezem.”

Péter elmesélte, hogy Tiszalúcon volt az első fellépése, egyetlen próbája volt előtte – az előadás napján. De imádta. És a közönség is.

„Nagyon jó a szerep, lehet benne lubickolni. Testhezállónak éreztem a feladatot, és én is élveztem, és a közönség is nagyon nevetett. Persze fura volt a stand-up után.”

A humorista azt mondja, elégedettek lehettek vele, mert a beugrás után március elején Budapesten is fellépett a társulattal.

 

Ha még nem láttad a Zenebu@ik estet – pontosabban annak 2. tételét (Janklovics Péter és Elek Péter előadásában), ajánljuk ezt az előadást. Csapj le az utolsó helyekre! 

ZENEBU@IK 2. tétel – Janklovics Péter és Elek Péter közös estje
2024.03.24. – 15:00, Budapest – Átrium.
Jegyvásárlás

Már csak azért is érdemes sietni a jegyvásárlással, mert májusban már jön az est nyilvános tévéfelvétele! Jegyek már kaphatók!

Zenebu@ik 2. – Janklovics Péter és Elek Péter közös estje (TV-felvétel)
2024.05.05. – 17:45
Budapest – Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
Jegyvásárlás