Újabb szektor a Dumaszínházban! Nem, nem arról van szó, hogy stadionszerűvé bővítjük a nézőteret, az új szektor mint téma kerül elő – mégpedig az IT-szektor, azaz az információs technológia.

A techvilág. A kütyük. A konzolok és a kontrollerek. Az AI és a PC. Az Insta és az FB.

Mennyi ideig bírnánk internet nélkül, és butábbnak tűnünk-e, ha minden okos körülöttünk? – ilyen, és ezekhez hasonló kérdéseket feszeget a Duma Tech, a Dumaszínház hírháttérműsora, a főszerepben Csenki Attilával, Felméri Péterrel és Said Dániellel, a Mixát Dumaklubban.

Az estről bővebben:

A Dumaszínház technológiai kibeszélőshowja Csenki Attilával, Felméri Péterrel és Said Dániellel. A Duma Tech a techvilág legfrissebb híreitől a retro kütyükig mindenről szól, amiben van áramkör, és ami hatással van az életünkre.

Két kézzel építettük fel a kínai nagyfalat, dárdával vadásztunk mamutot és kőből pattintottunk tüzet, míg eljutottunk a 21. századba, ahol a technológiával a Holdra repülünk, de nélküle már a vécére sem tudunk elmenni.

Miért szorongunk attól, hogy telefonon pizzát rendeljünk, ha közben gond nélkül mesélünk a szerelmi életünkről a ChatGPT-nek? És miért ad jobb tanácsot, mint a legjobb barátunk? Vagy a pszichológusunk?!

Mennyi ideig bírnánk internet nélkül, és butábbnak tűnünk-e, ha minden okos körülöttünk?

Képesek leszünk-e megérteni, hogyan működik az AI, ha az igazat bevallva azt sem tudjuk biztosra megmondani, hogyan működik egy SOKOL rádió?

A Dumaszínház kockáinak lekerekített élményműsora mindenkinek szól, akinek ugrott már össze a gyomra a gondolattól: „Te jó isten, ha lemerül a telefonom, hogy megyek innen haza?”

Bemutató: 2024. április 22. 19.00
Jegyvásárlás

Következő előadás:
2024. május 19. 19.00
Jegyvásárlás