Ráskó Eszter nem sokat alszik mostanában: az ország leghallgatottabb reggeli rádióműsorát vezeti (ő foglalta el Vadon Jani székét a Rádió 1 Balázsék című műsorában), és közben új önálló estjével, a Hetyegő viperával járja az országot. Nem áprilisi tréfa: a Forbes Women címlapján is Eszter szerepel, a lapban pedig olvashatunk egy vele készült interjút, amiben humorról, őszinteségről, nőiségről beszélgettek. Ezekről kérdeztük a humoristát.

 

Nem mondhatjuk, hogy semmi izgi nem történik mostanában veled. Kezdjük a címlapsztorival: mi mindenről „vallottál” a Forbes-nak?

Recept ötletek, háztartási praktikák, csak a szokásos.

Kiben merült fel az ötlet, hogy te legyél Vadon Jani utódja?

Dennisben. Azt mondta, ez egy jó ötlet. Ami biztos, hogy a Facebookon sokan kommenteltek, hogy engem kellene behívni. Behívtak. Ez volt a nép akarata.

Hogy tudtad meg, hogy téged választottak?

Felhívott Sebestyén Balázs, az autópályán voltam épp az autóban, és kinyomtam, nem tudtam, hogy az az ő száma. Aztán beszéltünk, kétszer megkávéztatott, és megbeszéltük a dolgokat. Közben meg lett egy szavazás, ami ugyanazt az eredményt hozta ki, amit Balázsék is szerettek volna. Egybecsengtek a dolgok. Igazából egy dolgon múlott a szitu: hogy akarom-e felgyorsítani a saját öregedésemet 25 évvel. És hát miért ne… úgyhogy azóta se reggel, se este nem alszom.

Számítottál rá, hogy téged fognak választani?

Nem. Van már egy karrierem, amivel nagyon ki vagyok békülve, és fontos nekem, mert iszonyatosan szeretem csinálni. Ha nem lett volna olyan jó móka a próbaadás Balázsékkal, nem vágtam volna bele. Naponta 1 millió 200 ezer hallgatja a műsort, úgyhogy ha valahol végig le tudom járatni magam, akkor ez az a hely. Itt az élő adás miatt nincs az, hogy kivágják a problémás részeket, szóval már készítem is a B-tervet, hogy melyik országban fogok letelepedni, majd amikor idős asszonyként újrakezdem az életemet.

Milyenek az eddigi visszajelzések?

Ami eddig eljutott hozzám, az mind nagyon pozitív, kedves vélemény volt. Persze ez nekem nem a szakmám, nem vagyok rádiós, ezek az emberek harminc éve nyomják, én pedig két hete, tehát nem nagyon lehet ezt összehasonlítani. Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy az ország fele kivan, hogy a Vadon Jani nincs ott, a másik fele meg boldog, hogy én vagyok ott. 

Folyamatosan járod az országot új esteddel, a Hetyegő viperával. Milyen a fogadtatása?

Hetyegős. Kicsit elfeledteti az előző est komolyságát, hiszen ott komoly gyászmunkáról beszélek, a hamvasztásokról, meg a kórházi eljárásokról, meg a szituról, amiben élünk; most ehhez képest inkább vidámabb dolgokról esik szó. Szerintem vicces lett, önfeledt, meg talán bátor –persze a tőlem megszokott gusztustalankodással egybekötve. És úgy tűnik, szeretik is. 

Új előzenekar is debütál az esteden: Deés Enikő. Milyen vele az összhang? 

Vidéken Fülöp Viktor, Pesten pedig Deés Enikő az előzenekar. Viktor már rutinos stand-upos, Enikő viszont stand-up tekintetében friss arc, aki ebben a műfajban most bontogatja a szárnyait, de kellőképpen őrült ahhoz, hogy oszlopos tagja legyen a szórakoztatóiparnak.

 

 

Nézd meg Ráskó Esztert élőben:

Hetyegő vipera helyszínek és dátumok

Showder Klub – Ráskó Eszter, Lovász László, Baranyai Barna, Szomszédnéni Produkciós Iroda
2024.05.01. – 16:45
Symbol Budapest
Jegyvásárlás

 

 

Fotó: Ráskó Eszter / Facebook