Kommentelők végnapjai a címe Tóth Edu új önálló estjének. A humoristát kérdeztük – például arról, hogy miről lesz szó a nethuszárokon és trollokon kívül, kíváncsiak voltunk, hogy felhúzza-e még magát a hozzászólásokon, és hogy ő maga szokott-e kommentelni.

Edu azt mondja, a kommentelők az új estnek csak a keretét adják: leginkább a személyes vonal lesz a főszerepben.

„Elmesélem, hogy majdnem abbahagytam a stand-upot a kommentelők miatt, de akkor már az is szóba kerül, hogy hogyan kezdtem ezt az egészet”.

Szó lesz a humorista édesanyjáról is, „aki még életében nem kapcsolta be a számítógépet”, és Edu szerint ő a tökéletes példája annak, hogyan lehet kommentelő-rezisztensen élni”. És szóba kerül az emberi kommunikáció, a szólásszabadság, a virtuális világ és a valóság közötti különbségek, az álszentség, a kirakatvilág, és hogy milyen nehéz lehet úgy létezni, hogy minden lépésedet figyelik a kommentelők, és „előfordulhat, hogy mérgezett nyilakkal fognak dobálni”.

Edu egyébként egy ideje már nem húzza fel magát annyira a kommentelőkön.

„A kitinpáncél egyre vastagabb; egyre jobban kiszagolom azt a kommentelőt, aki csak azért van ott, hogy foglalkozzanak vele. Őket már inkább sajnálom. Ha borzasztóan meg is sért valaki, sokszor már sajnálom rá az időt, hogy foglalkozzak vele, ha helyette inkább nézhetek egy filmet vagy olvashatok mesét a gyerekeknek. Nagyon ügyesnek kell lenni, hogy fel tudjanak húzni, persze azért néha sikerül.”

Ő maga is szokott olykor hozzászólásokat írni mások posztjaihoz – ha például számára kedves filmről vagy könyvről olvas, és hibát lát, akkor általában jelzi. De arra mindig figyel, hogy csak kedvesen szóljon hozzá a posztokhoz:

„Amióta van kommentelési lehetőség, még nem csináltam olyat, hogy valakibe beleszállok, vagy valakiről csúnyát írok.”

 

Kommentelők végnapjai – Tóth Edu önálló estje, vendég: Török Ádám – BEMUTATÓ
2024.09.21. – 19:00
MIXÁT Dumaklub
Jegyvásárlás