Mi bajunk lehet? a címe Ács Fruzsina és Szabó Balázs Máté újabb közös estjének. Miről lesz szó? Lesz lelkizés? Egyszerre is lesznek a színpadon? Ilyesmikről kérdeztük Balázst.

 

Mi bajunk lehet? Mire utal a cím?

Kétféleképpen is fel lehet tenni ezt a kérdést. Viccesen: „Nem iszunk meg még egy sört? Dehogynem! Mi bajunk lehet?” És komolyan is, amikor tényleg a bajról van szó. Az első értelemben inkább fiatalabb korunkban, gondtalan életünkben használjuk, a másodikban már inkább akkor, amikor szembesülünk vele, hogy felnőttünk és felelősségünk van.

Milyen témák kerülnek szóba?

Visszaköszönnek előző estünk, a Kapunyitás témái, hiszen mindkét előadás a fiatal felnőttekről szól, de míg a Kapunyitás kicsit tárgyilagosabb volt, egy helyzetről alkotott véleményünket mondtuk el benne; a mostani estben sokkal inkább arról lesz szó, hogy hogyan érezzük magunkat ebben a helyzetben.

Lelkizősebb lesz netán?

Mélyebb és személyesebb: beszélünk arról, hogy ki hogy érzi magát, többet beszélünk a problémáinkról, és igen, az önismeret, önfejlesztés is szóba kerül. Ahogy a pszichológushoz járás is. És a gyerekkorból magunkkal hozott dolgok.

Lesztek egyszerre is a színpadon?

Nem, egyszer Fruzsi kezd, egyszer én. Azt a sorrendet folytatjuk, amit két és fél éve, az első közös estünk előtt az érme eldöntött: akkor én kezdtem, a következő esten Fruzsi – és ez váltakozik azóta is.

Mi bajunk lehet? – Ács Fruzsina és Szabó Balázs Máté közös estje – BEMUTATÓ
2024.09.30. – 19:30
Corvin Dumaszínház
Jegyvásárlás