A Fügével közös színházi projekt sikere után új állomáshoz érkezett a Dumaszínház. Miután a Jurányi Inkubátorház keretei szűkösnek bizonyultak ahhoz, hogy a számos korábban bemutatott sikeres előadás mellet az új produkcióknak is helyet adjon, a 2016/2017-es évadban a Dumaszínház színházi előadásai új, változatos helyszíneken várják a közönséget.

Novemberben a Best of Mind Fesztivál mintegy összefoglalta a Dumaszínház és a Füge eddigi együttműködését, mely a vártnál is nagyobb sikert aratott a nézők körében. Litkai Gergely a fesztivált értékelve elmondta, hogy fontos céljuk volt, az emberek fejében helyére rakni ezeket az előadásokat, mivel sokan nem kötötték őket össze.

A Dumaszínház ezentúl a DEKK-projekt keretein belül kíván lehetőséget biztosítani a kiváló, fiatal színházi alkotóknak.

A sorozat első darabja a december 3-án a Gödör Klubban bemutatott Fear the Szaknévsor című előadás volt, melyben Bánki Gergely, Sipos Vera, Rainer-Micsinyei Nóra és Jankovics Péter járják körül az ember szolgáltatószektorral szembeni kiszolgáltatottságát.

A soron következő produkció egy szilveszteri felolvasószínházi előadás lesz Antiutodisztópia címmel. Feltételezett párhuzamos univerzumokba indulhat kalandozásra a néző néhány interdimenzionális író Kormos Anett, Dömötör András, Kovács András Péter, Litkai Gergely, Laboda Kornél, Mózsik Imre és Vinnai András segítségével, akik olyan paralel realitásokba kalauzolnak el, mint például a Dózsa György vezette Magyarország, ahol mindenki paraszt, vagy egy világ, ahol a fény lassabban terjed, mint a hang, így a musicaleket nem lehet megérteni. Az előadás rendezője Dömötör András.

A Dumaszínház közönségének már nem újdonság, hogy a hagyományos stand-up estek mellett humorban bővelkedő színházi előadások is színesítik a kínálatot. A DEKK-projkekt keretében a sikerszéria most más helyszíneken, de ugyanannyi humorral és ugyanolyan minőségben folytatódik. Az előadásokról bővebb információt a Dumaszínház honlapján – az Előadások / Dekk –, illetve a www.dekk.hu oldalon talál.