Igazi csemegének ígérkezik Laár András és Galla Miklós új közös estje, a Válogatott Laárogások és Gallantások. Az abszurd humor két nagyágyúja húsz év után újra együtt a színpadon.

Laár András és Galla Miklós újra együtt lép színpadra. Az abszurd humor két nagyágyúja húsz évig külön utakon járt, de tavaly, a Papp László Budapest Sportarénában tartott Laár60 koncerten megtört a jég, és a közönség együtt láthatta a két művészt. Már akkor megfogalmazódott bennük, hogy újra közös produkciót állítsanak színpadra: ennek lett az eredménye a Válogatott Laárogások és Gallantások.
Az előadás lényege, hogy a két művész együtt, egyszerre, közös jelenetekben és dalokban szerepel. Ilyenek a Bevezető, Gyorsszolgálat, Imre és Amália, Dalolj!, Színészmesterség, és még sok más újdonságnak számító mestermű.

A cím talán némi magyarázatra szorul… Laárogásnak azt nevezzük, amikor valaki hangmegnyilvánulásokkal jelzi belső mozgásait, illetve reakcióit. Ennek egy külön, specifikus verziója, amikor a Költő, azaz Laár András saját versét szavalja. (Némi gyakorlással bárki Laároghat, feltéve, hogy ő Laár András.)
A Gallantás a galloktól ered, akik a mai Franciaország területén éltek, és ódon zeneszerszámaikkal riogatták az asszonynépet. E zeneszerszámok közül az egyik legszebb hangú volt a „gall lant”. Miklósnak is nagyon szép a hangja, akár énekel, akár beszél, azaz amikor Gallant.
A Laárogások és Gallantások az est során jótékonyan összeadódnak és fergeteges Laárgallabiózist alkotnak. Mindkét művész garantálja, hogy másfél óra kacagás és műélvezet részese az, aki részt vesz a Válogatott Laárogások és Gallantások című sziporkázó előadáson, melynek egy-egy szeletébe sok-sok évvel ezelőtt egyébként már belekóstolhatott a közönség.

Az est a Corvin Dumaszínházban december elsején lesz először látható.