A 2015/16-os évadban is folytatódik az együttműködés, melynek során elsőként – október 9-én – az „Elhanyagolt férfiszépségek”- szkeccsparádé testhasználattal című darab mutatkozik be, Andrássy Máté és Újvári Milán közreműködésével.

Az előadással kapcsolatban Andrássy Mátét kérdeztük.

– Mit jelent az est rendhagyó alcíme: szkeccsparádé testhasználattal?

– Egymással lazán összefüggő jelenetek sora, melyekben nem a verbális, hanem a koreografált kommunikáció a domináns.

– Okozott valaha problémát a testmagasságod?

Művészként még nem, emberként csak a BKV járművein. Főleg a földalattin, közel az ajtókhoz.

– Foglalkoztál valaha mozgásművészettel, színészként mennyire tudatos a testkontrollod, testhasználatod?

– Sokat foglalkoztam mozgásművészettel, azzal foglalkozom ma is. A színészet egyik velejárója, sok egyébbel együtt, hogy az egész tested a színpadon kell legyen, miközben színészkedsz. Mivel ez sajnos megkerülhetetlen, kénytelen voltam fizikai tréningnek alávetni azt a testet, amivel együtt kell éljek, nap mint nap. Nehéz, mert nagyon lusta vagyok. Teljesen biztos kontroll alatt tudom tartani ezt a testet, minden színpadra lépés alkalmával. Előfordult, hogy véletlenül fejbe rúgtam a partnert, de még nem öltem meg senkit.

– Izgalmas Milánnal együtt dolgozni?

– Milánnal egyáltalán nem izgalmas együtt dolgozni.

– Milán az est ajánlójában az alábbiakat írta: “Máté számos olyan felülettel rendelkezik, amelyek szinte könyörögnek érte, hogy valaki rájuk ugorjon. És én ezt meg is fogom tenni!” Ki kell tenni majd a 18-as karikát?

– Bocsáss meg, de ebben a kérdésben enyhe bulvárillatot érzek. Hogy Milán a testemet felületként használja, akrobatikus képességei bizonyítására, az nem jelent direkt szexuális aktust. Szerencsére nem vagyunk celebek, hogy vetkőzéssel kelljen eladni az előadást. Egyelőre igyekszünk tartalommal feltölteni a jeleneteket, ha ez a módszer bebukik a főpróbahéten, gyorsan váltunk gatyaletologatásra. Etikátlan módszer… de hatékony.

Az október 9-i előadás oldala IDE KATTINTVA érhető el.

Az október 10-i előadás oldala IDE KATTINTVA érhető el.