Az előadás címe egyszerre tisztelgés és témamegjelölés. Tisztelgés Fábry Sándor miskolci rádiós tevékenysége előtt, hiszen egykori, méltatlanul rövid életű műsora is ezt a címet viselte, és témamegjelölés, mert az este a homályos borsodi emberek történeteire épül.

Aranyosi elmondta, hogy a borsodi homályos ember meghatározással, elsősorban a provinciákon élő, kicsit savanyú, kicsit reményvesztett embereket jellemzi. Ez a reményvesztettség azonban egy messzire vezető láncolat kiindulópontja. “Ha reményvesztettek vagyunk, megiszunk valamit. Ha megiszunk valamit, már nem is vagyunk annyira reményvesztettek és jobban érezzük magunkat. Ha jól érezzük magunkat, akkor már nem is fáj annyira, hogy provincián élünk.” Ebből a forgatókönyvből sok remek, kacagtató történet születhet és Aranyosi készen áll arra, hogy el is mesélje őket.

Az előadás legnagyobb része – a többi Aranyosi műsorhoz hasonlóan – igaz történetekre épül, ő csak formába önti és kommentálja azokat. Nincs is szükség a színezgetésre, hiszen az élet a legnagyobb humorista. Tudja ezt a közönség is, ezért az első előadásra nem sokkal meghirdetés után minden jegy elkelt, így már csak a november 7-re lehet jegyet kapni.

A következő előadás színlapja IDE KATTINTVA érhető el.