Januárban újra látható lesz a Kompót Dumaklub műsorán Hajdú Balázs önálló estje, A minden lényege – Balázs a közönséggel együtt újra semmit sem tesz azért, hogy mindenre rájöjjön, de mindent megtesz majd azért, hogy semmire se jöjjön rá – és a Kicsi a rakás, ami Tóth Eduval közös műsora.

Túl vagyunk az ünnepeken. Hogy telt a karácsonyod?

Bevallom, nem vagyok egy nagy ünneplő. Vagyis de, csak szívesebben ünnepelek akkor, mikor nincs előírva, és még akkor se mindig. Idén úgy jött ki a lépés, hogy mindenkinek jobb, ha a családi találkozót januárra halasztjuk, összejöttek a dolgok mindenkinél. December 24-én ételt osztottam a Blahán. Kíváncsi voltam milyen energiákat mozgat meg bennem. Nem is csalódtam, érzelmileg nagyon feltöltött a dolog. Azért sikerült megfázzak, de már egészséges vagyok. Erős a szervezetem. Szedem a vitaminokat. Szóval kettesben, a kutyámmal élveztük a nyugalmat, ami a városra és ránk szakadt.

Mivel töltötted a szilvesztert?

A karácsonyban sok mindent szeretek azért, ott van például a bejgli, meg hogy nem szabad felgyújtani a fát, hiába nézne ki jól. A szilveszterben viszont szinte semmit se találtam, ami bejönne nekem. Nem szeretek petárdázni, dudát fújni, és a virslikben sem bízom már úgy, mint régen. Persze nem kell, hogy ezekről szóljon az év utolsó napja, jókat lehet ilyenkor chatelgetni is a facebookon. Egyébként felléptem, majd pedig nem mentem el sok helyre.

Fogadtál meg valamit 2016-ra?

Igen, de nem szeretném elárulni mi az, mert akkor nem fog teljesülni.

Mi volt eddig a legextrémebb szilveszteri fellépésed?

A mostani elég extrém élménynek számított. Konkrétan egy gyermekcenterben, egy babazsúron adtam műsort. Volt ott minden: csúszdák, rodeós bika, diszkó és persze rohangászó és sikítozó gyerekek, akiket néhány felnőtt próbált kordában tartani. Elvileg nekik, a felnőtteknek rendelték a műsort, amit szinte lehetetlen volt kivitelezni, mert helyettük a gyerekek gyűltek a színpad köré. Úgy érzem kihoztam a lehetőségből a maximumot, és legalább megtudtam, hogy most a Monster High babák a menők. Keresztlányomat meg is lepem eggyel. Remélem, nem tud még olvasni.

Az ünnepi időszak elsősorban a pihenésről, vagy a munkáról szól neked?

A december elsősorban a munkáról szólt, így jól esik most a január eleje, mikor nem kell menni sehova, lehet töltődni, készülni a következő műsorokra.

Hamarosan újra együtt állsz színpadra Tóth Eduval. Mi köré szerveződik az előadás és honnan jött a műsor ötlete?

Eduval elég hasonló emberek vagyunk. Persze most nem a beszédsebességre gondolok. Hasonló témák foglalkoztatnak minket a stand up-ban is, így az eddigi tapasztalatok alapján bátran mondhatom, hogy jól működünk együtt. Ez egyfajta Duma Jam, ahol egyszerre vagyunk színpadon, és sok benne az improvizatív elem. Nagyon szeretem ezeket az esteket, mert teljesen más, mint egy sima stand up fellépés, sokat lehet improvizálni, és nincs hiány interakcióban sem.

Szeretsz együtt dolgozni Eduval?

Igen, bár ő most annyi mindent csinál egyszerre, hogy az is csoda, ha a fellépésünkre el tud jönni.

Mit kedvelsz benne a legjobban?

Szeretek Edu mellett lenni a színpadon, mert frappánsan lehet reagálni a sztorikra, amiket mesél. Nem lehet szomorkodni mellette, a vidámsága mindenkire átterjed, ami egy humorista esetében nem hátrány. Ráadásul bátor és önzetlen fiú, például mindig megkínál a söréből…