Ehető erdő vacsora – Már a Mátrában is!
Különleges tematikus vacsorát hirdet a Dumaszínház – DumaPünkösd programjának kísérő rendezvényeként az Erdők nagyköveteként ismert Bózsó Gyula és a Parádi Kisvendéglő csapata.
A Parádi Kisvendéglő az elmúlt években elsősorban a palóc ízvilágot reprezentáló ételeiről vált ismertté – ezzel a tematikus vacsorával pedig bemutatásra kerül, hogy a tradicionális palóc gasztronómiához hogyan illeszthetőek hozzá a Mátra erdeiben található erdei vadzöldségek. A vacsoraest során Bózsó Gyula az egyes ételekhez kapcsolódóan beszél a felhasznált erdei alapanyagokról.
A tervezett menü*:
- Rózsaborsos sajtkrémmel és füstölt pisztránggal töltött podagrafüves derelye
- Szarvas erőleves házi, medvehagyma bimbós ravioli
- Fácánmell, kucsmagomba, szarvasgombás burgonya gratin
- Vajpuha vaddisznó pofa, vörösboros-bangitás pecsenyelé, rántott barkócás puliszka
- Mézharmatos pohárkrém lucpúderes fenyőrügyszirup ágyon
*A menüváltozás jogát fenntartjuk.
Helyszín: Mátra Túraközpont – 3242 Parádsasvár, II. Rákóczi Ferenc út 54.
A vacsora díja 16.000Ft, ami a helyszínen fizetendő.
Az esemény regisztrációhoz kötött!
Regisztrációs felület: https://forms.gle/dcbZ5mBv4ZKGtzNJ6